Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

O víkendu se opět roztočí kola na Author Cupu, zbývají poslední volná místa

V pořadí 22. ročník ČT Author Cup se pojede po mírně odlišné trase, než na kterou byli závodníci zvyklí. Startovat se tentokráte nebude z Josefova Dolu, ale kvůli opravě komunikace se mumraj posune na původní místo do Bedřichova. Tím se trať prodlouží na 67,2 km s převýšením více než 1500 metrů. Kapacita 3500 míst ještě není zcela naplněna. Přímé přenosy nabídne v sobotu ČT sport ve třech vstupech. První z nich startuje v 9:50.

Závod se změnou startu vrací na původní místo. "Trasa se logicky musela změnit v začátku, kde se závodníci vydají nahoru poměrně dlouhým stoupáním na původní trasu," popsal organizátor Karel Říha.

Nejvíc dá zabrat závodníkům právě prvních dvacet kilometrů, pak je ale čekají příjemné momenty. "Až se pak všichni ocitneme nahoře na Knaipě, na Čihadlu, tak si budeme moci říct, že to nejhorší máme za sebou," uvedl výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Je nám líto, video expirovalo.
ČT Author Cup se blíží, ještě je možné s přihlásit

Stále je možné se ještě klání zúčastnit. "V současné době limit není naplněn, můžeme přijímat ještě nějakých dvě stě přihlášek," uvedl Říha. Do pátečního poledne je možné se přihlašovat na webu, poté přímo na místě.

Startuje se v šesti vlnách – v té přední se představí výkonnostně nejlepší cyklisté a divoké karty závodu. Na ČT Author cup se chystá třeba olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek nebo mistr světa ve vodním slalomu Jiří Prskavec.

Česká televize je už popáté hlavním partnerem akce. Na stratu bude více než 160 jejích zástupců.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články