Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Trentinova show pokračuje. Italský spurter vyhrál svou třetí etapu

Tomares – Matteo Trentin potvrdil, že na letošní Vueltě není silnějšího sprintera. Ve finiši 13. etapy v Tomares nedal šanci Gianni Mosconovi a Sorenu Kraghovi Andersenovi. Průběžné pořadí vede Chris Froome, který v červeném dresu lídra vstoupí do horských etap.

Matteo Trentin
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Fotoreporter Sirotti Ste

O poslední sprinterskou etapu před Madridem byl v pelotonu velký zájem – sprinterů už mnoho nezbylo, a tak mohli o vítězství uvažovat i závodníci, kteří by jindy jeli ve službách jiných. Favorit byl ale zřejmý. Matteo Trentin už ve Španělsku vyhrál dvakrát a jeho třetí triumf visel ve vzduchu v okamžiku, kdy se v závěru na čelo začali tlačit jezdci z jeho týmu QuickStep-Floors.

Jezdci v modrém se na špičce pelotonu přehnali přes poslední dva z uprchlíků Thomase De Gendta a Alessandra De Marchiho a vedli ostatní do města Tomares. Vedle nich se mačkali závodníci Trek-Segafredo (pro důležitou postavu 12. etapyEdwarda Theunse) nebo Kaťuši-Alpecin, kteří rozjížděli pozici pro Marca Hallera.

Je nám líto, video expirovalo.
Trentin ovládl 13. etapu Vuelty a vybojoval už třetí triumf

V ulicích cílového města se na drobném stoupání hlavní pole mírně trhalo a Trentin měl štěstí, že mu tempo rozjížděli neúnavní Bob Jungels s Julianem Alaphilippem. Nastoupit a překvapit ostatní se pokusil vítěz jedné z letošních etap Alexej Lucenko, ale štěstí neměl. Došlo na sprint, kde Trentin ukázal, že je v současnosti suverénně nejlepší spurter letošní Vuelty.

Osmadvacetiletý italský jezdec vytěžil z excelentní práce svého týmu, ale tu nejdůležitější práci musel odvést sám. Gianni Moscon vyrážel zpoza jeho kola, nedokázal se však ke zkušenějšímu krajanovi ani přiblížit a na pásce byl o dobré dva metry pozadu. V průběžném pořadí se nic nemění, všichni favorité dorazili v hlavní skupině.

Cyklistický závod Vuelta - 13. etapa Coín - Tomares (195,1 km):

1. Trentin (It./Quick-Step Floors) 4:25:13, 2. Moscon (It./Sky), 3. Kragh (Dán./Sunweb), 4. Schwarzmann (Něm./BORA-hansgrohe), 5. Van Asbroeck (Belg./Cannondale-Drapac), 6. Nibali (It./Bahrajn-Merida), 7. Froome (Brit./Sky), 8. Kelderman (Niz./Sunweb), 9. Contador (Šp./Trek-Segafredo), 10. Roche (Ir./BMC) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Froome 53:48:06, 2. Nibali -59, 3. Chaves (Kol./Orica-Scott) -2:13, 4. Kelderman -2:17, 5. De La Cruz (Šp./Quick-Step Floors) -2:23, 6. Zakarin (Rus./Kaťuša) -2:25, 7. Aru (It./Astana) -2:37, 8. Woods (Kan./Cannondale) -2:41, 9. Contador -3:13, 10. López (Kol./Astana) -3:58.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články