Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kreuziger pojede Tour i poosmé, je v nominaci Orica-Scott

Paříž – Už poosmé ve své kariéře se na nejprestižnějším cyklistickém podniku planety Tour de France objeví i Roman Kreuziger. Jednatřicetiletý český cyklista, který v roce 2013 zajel nejlepší cyklistický výsledek na Tour v historii, když skončil pátý, nechybí v nominaci týmu Orica-Scott.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK/BELGA

Osmkrát jeli Tour z Čechů dosud pouze Ján Svorada a Pavel Padrnos, Kreuziger se na ně nyní dotáhne. Kromě pátého místa skončil ještě třikrát v první desítce, naposledy se mu to povedlo loni, kdy dojel desátý.

"Tour je největší závod cyklistického světa. Pro každého závodníka je čest být součástí téhle show. Dlouho jsem se na Tour připravoval. Když je teď má účast oficiální, mám z toho velkou radost," uvedl Kreuziger na svém facebookovém profilu. "V týmu jsou důležité nejenom individuality, ale také dobrá parta. Pak se to přenese mnohem víc na silnici. A jsem přesvědčený, že takový tým máme. Bude to hezký měsíc, těším se," dodal.

Tým cílí na boj Brita Simona Yatese a Kolumbijce Estebana Chavese v celkovém pořadí. Kromě Kreuzigera jim budou pomáhat Švýcar Michael Albasini, Jihoafričan Daryl Impey, Belgičan Jens Keulekeire a trio Australanů Luke Durbridge, Mathew Hayman, Damien Howson. Jen Albasini je podle počtu startů na Tour zkušenější než Kreuziger, pojede ji podeváté.

Kreuziger má být kapitánem týmu pro horské části, Hayman bude v této roli pro rovinaté etapy. "Roman má ohromnou porci zkušeností. Sám dojel na Tour několikrát v první desítce a zároveň byl v minulosti také součástí týmů, jejichž jezdec závod vyhrál. Tahle zkušenost a znalost bude ohromně cenná pro naše mladé vrchaře," řekl sportovní ředitel týmu Matt White.

Na 104. ročníku "Staré dámy", který začne v sobotu 1. července časovkou jednotlivců v Düsseldorfu, se představí také Ondřej Cink. Člen stáje Bahrajn-Merida se dočkal nominace hned ve své první sezoně na silnici po přestupu z horských kol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články