Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Alafaci pokračuje v závodě i po hodu bidonem na soupeře

Piancavallo (Itálie) – Italský jezdec Eugenio Alafaci zůstává na Giru d'Italia. Závodník stáje Trek-Segafredo unikl vyloučení za hození bidonu po jednom ze soupeřů, ke kterému došlo v závěru 19. etapy. Mezinárodní cyklistická unie (UCI) Alafaciho potrestala pokutou 200 franků a minutou navíc v průběžném pořadí. Ital se za své chování omluvil.

Alafaciho v úvodu závěrečného stoupání na Piancavallo naštval Australan Rory Sutherland, jenž přerušil "vláček" Treku a vjel mu do cesty. Paradoxně člen Movistaru se několik sekund předtím musel vyhýbat podobnému manévru Alafaciho týmového kolegy. Italský cyklista mrštil po Sutherlandovi lahev s pitím a trefil jeho zadní kolo.

"Chtěl bych se omluvit. Jsem v pelotonu známý jako vstřícný a přátelský člověk, ale včera jsem spadl a měl jsem velké bolesti. Když se přede mě natlačil, vybouchl jsem a reagoval špatně," říkal Alafaci. "Omluvil jsem se mu už během etapy," dodal Alafaci, který Sutherlanda navštívil i před startem 20. etapy. Samotný Sutherland si z chování soupeře příliš nedělal a omluvu přijal.

Komisaři UCI už z letošního Gira vyloučili španělského cyklistu Javiera Morena, jenž ve 4. etapě vystrčil ze silnice Itala Diega Rosu. Ukrajinec Andrij Grivko dostal za udeření Marcela Kittela na únorovém závodu Kolem Dubaje dokonce distanc na 45 dnů.

Zdroj
ČT sport, eurosport.co.uk, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články