Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Šťastná Nash: V medaili už jsem nevěřila, bronz je pro mě hrozně cenný

Bieles - Cyklokrosařka Kateřina Nash sice nestačila na mistrovství světa v Lucembursku na dvě soupeřky, přesto měla i z bronzu obrovskou radost. Netajila, že myšlenky na některý z cenných kovů ji přitom na těžké trati občas opouštěly.

Kateřina Nash
zdroj: BELGA autor: David Stockman

"Jsem šťastná, v průběhu závodu jsem si už moc nevěřila," připustila Nash. "Těch medailí zase tolik nemám, proto je pro mě velmi cenná a nechám si ji určitě ještě nějakou chvíli na krku," dodala závodnice, která v krosu sbírá bronzy: dva má ze světových šampionátů, jeden z mistrovství Evropy.

Ten v Bielesu byl hodně vydřený. V posledním z pěti okruhů ji dostihla Nizozemka Lucinda Brandová a začal tuhý boj o pozici. "Já spadla v posledních zatáčkách, ale naštěstí se mi ji podařilo předjet pod kopcem. Kdyby se mě někdo po prvním kole zeptal, zda budu mít medaili, tak bych v ní nevěřila. Ale nakonec ji mám na krku a jsem moc spokojená. Závěr byl hodně dramatický. Těch čtvrtých míst mám plno, proto jsem za medaili nesmírně šťastná," řekla Nash.

Připomněla tak zároveň velké problémy, s nimiž se musela zkraje vypořádat. "Odstartovala jsem sice dobře, ale po pádu a defektu jsem musela do depa a holky mi mezitím poodjely. Stíhání nejlepších mě pak stálo opravdu hodně sil. Jinak se mi ale jelo docela v pohodě," pochvalovala si.

Dobré rozpoložení vyústilo dokonce v dostižení vedoucí dvojice, avšak jen krátkodobého. "Potřebovala jsem si v ten moment tak pět minut za nimi odpočinout, ale Marianne (Vosová) za to vzala a já se nedokázala udržet," vysvětlila Nash.

S náročnou tratí se vypořádala dobře, jen některé technické úseky bývalá reprezentantka v běhu na lyžích oproti soupeřkám občas raději běhala. "Někdy jsem běhala, někdy jezdila. Časově to vyšlo nastejno. Jsem spokojená i s tím, že jsem ten závod nevzdala a bojovnost se vyplatila."

Díky své zarputilosti má co slavit. "Bydlíme v hotelu, kde je italská restaurace. Určitě si posedím s týmem, mám tu také rodiče a určitě si dáme něco dobrého," těšila se.

Devětatřicetiletá Nash, která patří mezi elitu i na horských kolech, byla již v posledních letech blízko definitivnímu konci s velkými závody, přála si více jezdit jen pro radost. Dnešek však ukázal, že udělala dobré rozhodnutí. "Ale jestli byl tohle můj poslední šampionát, to teď nevím," odvětila s úsměvem na tradiční otázku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články