Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Havlíková: Titul? Hlavně jsem ráda, že si můžu cyklistiku zase užívat

Hlinsko (Chrudimsko) - Pavla Havlíková vybojovala jako první cyklokrosařka čtyři tituly na mistrovství republiky. Její šňůra umístění na stupních vítězů se natáhla už na deset let a celkově má třiatřicetiletá závodnice na svém kontě čtyři zlaté, sedm stříbrných a jednu bronzovou medaili.

Pavla Havlíková před Nikolou Noskovou
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Na tyto statistiky zrovna moc nehraju. Spousta lidí o tom samozřejmě mluví, určitě se to hezky poslouchá, ale jestli to je první, nebo poslední titul, to pro mě není důležité. Já jsem hlavně ráda, že si můžu cyklistiku zase užívat," řekla Havlíková, která měla v předchozích letech vleklé potíže s ucpanou tepnou.

V Hlinsku přidala čtvrtý titul k triumfům z let 2007, 2008 a 2012. Mimořádně ji potěšilo, že s druhou v cíli Nikolou Noskovou ukázaly týmovou dominanci. "Titul je strašně krásná věc, ale když jsme s Nikčou jezdily vepředu a okolo nikde nikdo, to je něco, čeho jsem chtěla dosáhnout. A jsem za to strašně ráda," komentovala nadvládu jabloneckého dua.

Odmítla ale, že by na trati spolupracovaly. "Vůbec ne. Možná to na začátku vypadalo, že jsme odjely společně, ale když to řeknu popravdě - na trati jsme si to rozdaly opravdu na férovku. Ale v duchu fair play, ani jedna z nás nechtěla jít k zemi. A když jsme bojovaly od zatáčku, tak jsme se snažily, abychom si nepřekážely," popsala Havlíková. "Až po závodě jsem se dozvěděla, že Nikča spadla," dodala k rozhodujícímu momentu.

"Jela jsem si své tempo a hlídala si, abych neudělala nějakou zásadní chybu. V jednu chvilku jsem měla namále ve sjezdu, najednou jsem zjistila, že Nikča má maličko ztrátu, tak už jsem na nic nečekala a mazala jsem," uvedla Havlíková.

Trať v Hlinsku považuje za spravedlivou. "Mohly jsme i díky tomu naplno ukázat, že na to máme. Nebylo to jako v předchozích letech, kdy se dalo jet někdy v háku a ošálit tak trošičku, když na to nemáte. Dnes to bylo poctivé a každý se s tou tratí musel poprat sám," řekla Havlíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články