Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Z rychlé trati byly bahenní lázně. Medaile je zadostiučinění, říká ředitel závodu

Mladá Boleslav – Když se chystala v Mladé Boleslavi trať pro mistrovství Evropy v cyklokrosu, mnozí upozorňovali, že bude dost rychlá a vlastně nepříliš složitá. "Trať rychlá být měla," potvrzuje ředitel závodu Antonín Ungerman. Jenže pak přišel vytrvalý déšť a všechno bylo jinak.

Mladoboleslavská trať připomněla, jak dokáže být cyklokros náročný. Místo rychlé trati jezdce čekalo bahno a zase bahno. "Medaile přehluší neúspěchy," říká ale Ungerman. "Naši kluci na trati odvedli, co měli. Že jim trať nesedla, to se může stát v každém sportu. A stříbrná medaile je trochu zadostiučiněním."


V Mladé Boleslavi se velký závod nejel poprvé, cyklokros už zde má tradici, byť třeba zatím ne takovou jako v Táboře. "Poslední velkou akci mezinárodního charakteru jsme v Boleslavi pořádali v roce 1987, to bylo mistrovství světa. Snažili jsme se mezinárodní akci do Boleslavi zpět dostat," popisuje Ungerman s tím, že zatím je předčasné hovořit o návratu mistrovství světa.

Českou cyklokrosařskou budoucnost přesto vidí velmi dobře. "V posledních letech se oddělila horská kola od cyklokrosu hlavně profilem trati. Dnes v cyklokrosu není nějaké dramatické převýšení, jezdí větší skupiny a pro díváky je to zajímavější."

To potvrdila i návštěvnost navzdory nepříznivému počasí. "Zájem naštěstí byl i přes počasí a přenos v televizi. Na hlavní kategorii se ochozy zaplnily celkem dost. Kulisa v cílové rovině byla taktéž pěkná," potvrzuje Ungerman tradici cyklokrosu v našich končinách. A končí optimisticky. "V mládežnických kategoriích nemusíme mít starost o nové závodníky."

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT sport
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články