Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Štybar cyklokrosové MS nepojede, chystá se do Stříbra

Praha - Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu z let 2010 a 2011 Zdeněk Štybar se definitivně nezúčastní letošního světového šampionátu, který se koná 2. a 3. února v americkém Louisville. Šampionát se totiž pojede v zámoří, Štybar už navíc bude mít svůj program na silnici, které se začal před dvěma lety věnovat. O tomto víkendu se chystá na republikové mistrovství v cyklokrosu.

Štybar se chystá zaútočit na sedmý domácí titul na sobotním mistrovství republiky ve Stříbře. Je horkým favoritem, přestože po přechodu na silnici jezdí cyklokros víceméně jen v rámci přípravy. Chybět nebude ani nejlepší Čech v tomto ročníku světového poháru Radomír Šimůnek. Závod na západě Čech, v němž má Štybar příležitost dorovnat historického lídra se sedmi domácími tituly Radomíra Šimůnka staršího, bude zároveň vyvrcholením osmidílné série Toi Toi Cup.

"Pokaždé jsem na stupních, ale úplně nahoře na piedestalu jsem ještě nestál. Rád bych konečně vyhrál. Budu se prát do posledních zbytků sil, i když všichni víme, že Zdenda je největším favoritem," prohlásil Šimůnek. Již 62. ročník mistrovství republiky, které pořádá Štybarův otec Zdeněk, proběhne ve sportovním areálu Baníku Stříbro a přilehlém okolí. Délka trati je stanovena na 3 170 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Štybar pojede domácí šampionát, MS ale vynechá

Na mistrovství světa bude Štybar ale určitě chybět. "Startovat určitě nebude a do Ameriky nepoletí. Je to definitivní," řekl reprezentační trenér Stanislav Bambula. Nic na tom prý už nemohly změnit ani výborné výsledky, jichž Štybar dosáhl na cyklokrosových závodech v závěru roku. "Měl fantastické vánoční turné, jel tam dost závodů a byl skoro pořád na stupních vítězů. Určitě ho to těšilo, ale ten únor je pro něho (s ohledem na silnici) hrozně daleký termín," uvedl Bambula.

Sám přiznal, že ztratit tak velkou medailovou naději pro první šampionát mimo evropský kontinent ho hodně mrzí. "Každý viděl ty Vánoce, každý ví, že Štyby je top závodník a patří do té špičky," prohlásil Bambula.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články