Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Ve sprintu kraloval Degenkolb

Logroňo (Španělsko) – Už druhé etapové vítězství na letošní Vueltě a také celkově druhé ve své kariéře si připsal Němec John Degenkolb. V páté etapě jezdec stáje Argos-Shimano porazil v těsném finiši Daniele Benatiho. Ve stejném čase jako vítěz dojel dnes sedmnáctý Zdeněk Štybar. Celkové vedení sice udržel Joaquim Rodríguez ze stáje Kaťuša, na průběžně druhého Frooma má ale náskok už jen jediné sekundy. 

Ve sprintu kraloval Degenkolb
zdroj: Getty Images

Peloton čekalo v páté etapě osm okruhů v okolí města Logroňo, kde se startovalo a po 172 rovinatých kilometrech i finišovalo. Celé startovní pole se udrželo pohromadě a v posledním okruhu byli v popředí vidět oba čeští účastníci závodu Štybar a František Raboň. Zatímco Štybar skončil sedmnáctý, Raboň dojel se ztrátou 32 vteřin do cíle na 147. místě. Celkově je 119., o dvacet příček za Štybarem. 

Ve finiši vítěz nedělní druhé etapy Degenkolb předčil Itala Daniele Bennatiho, na třetím místě skončil Belgičan Gianni Meersman. "Je to neuvěřitelné, bylo to hrozně rychlé," řekl Degenkolb v cíli. Němec si pochvaloval práci ostatních členů stáje Argos-Shimano, díky kterým měl prý lehkou úlohu. "Tým mě dostal na skvělou pozici, vlastně jsem musel jen sprintovat posledních 200 metrů," uvedl třiadvacetiletý jezdec.

Podle vedoucího jezdce celkového pořadí Vuelty Joaquima Rodrígueze byla dnešní etapa klidem před bouří. "Byl to klidný den, závěr byl trochu stresující, ale nedošlo tam k ničemu nebezpečnému. Vzadu jsme jeli v klidu, protože zítra přijde jedna z etap, která je předurčená k tomu, aby se jezdci o něco pokusili," těšil se Rodríguez na čtvrteční částečně horskou etapu z Tarazony do El Fuerte del Rapitán.

5. etapa: Logroňo - Logroňo (172 km): 1. Degenkolb (Něm./Argos) 4:10:37, 2. Bennati (It./RadioShack), 3. Meersman (Belg./Lotto Belisol), 4. Bouhanni (Fr./FDJ), 5. Viviani (It./Liquigas), 6. Kreder (Niz./Garmin), 7. Davis (Austr./Orica), 8. Mondory (Fr./AG2R), 9. Duque (Kol./Cofidis), 10. Ligthart, ...15. Štybar všichni stejný čas, 146. Raboň (oba ČR/Omega Pharma-Quick-Step) -32.

Průběžné pořadí: 1. Rodríguez (Šp./Kaťuša) 17:29:22, 2. Froome (Brit./Sky) -1, 3. Contador (Šp./Saxo Bank) -5, 4. Mollema, 5. Gesink (oba Niz./Rabobank) oba -9, 6. Urán (Kol./Sky) -11, 7. Moreno (Šp./Kaťuša) -14, 8. Roche (Ir./AG2R) -24, 9. Valverde (Šp./Movistar) -36, 10. Ten Dam (Niz./Rabobank) -46, ...98. Štybar -15:54, 117. Raboň -20:04.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články