Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pražské schody ovládl Hermida, Kulhavý odstoupil

Praha - Vítězem 19. ročníku závodu horských kol Pražské schody se stal Španěl José Antonio Hermida. Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 vyhrál i přes defekt, který na trati měl, s náskokem téměř půl minuty před domácími jezdci Kristiánem Hynkem a Janem Škarnitzlem. Závod, který se jel poprvé jako Memoriál Roberta Bakaláře, se nepovedl Jaroslavu Kulhavému, který krátce po začátku odstoupil.

Vítěz závodu José Hermida
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Byl jsem tady už třikrát, ale naposledy v roce 2005 a úplně jsem zapomněl, jak těžký závod to je. Říkal jsem si, že bych mohl mít šanci na vítězství, protože se cítím v dobré formě. Ale bylo to hodně rychlé a nechal jsem na trati duši i kolo," řekl po dojezdu Hermida, který chtěl jet letos i z úcty k Bakalářovi, známému komentátorovi, s jehož rodinou se prý dobře zná.  

Stříbrný medailista z olympiády v Aténách v roce 2004 se držel v čele od samého začátku a postupně se soupeřům vzdaloval. Když už se zdálo, že ho nemůže na cestě za druhým triumfem v exhibici pod Pražským hradem nic zastavit, musel kvůli defektu měnit před stoupáním na Hradčanské náměstí společně s mechanikem zadní kolo a Hynek se Škarnitzlem ho dojeli.

Společně ale jeli jen pár kol a Hermida se od české dvojice utrhl podruhé. Kolo tak mohl do cíle donést vítězoslavně nad hlavou. Na rozdíl od úřadujícího světového a evropského šampiona Jaroslava Kulhavého, který před polovinou závodu odstoupil. "Jarda se šetří na neděli," řekl jeho osobní trenér Viktor Zapletal směrem k závodu Světového poháru v Novém Městě na Moravě. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články