Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Štybar zakončil sezonu druhým místem, Kulhavý vyhrál na Kypru

Oostmalle/Voroklini - Zdeněk Štybar zakončil cyklokrosovou sezonu druhým místem v posledním závodu série GVA Trofee v belgickém Oostmalle. Na těžké trati v dešti nestačil český reprezentant pouze na domácího Nielse Alberta, jenž od něj v lednu po dvou letech převzal trikot mistra světa. Další český reprezentant Jaroslav Kulhavý vstoupil do olympijské sezony bikerů vítězstvím v závodu na Kypru. Mistr světa a vítěz Světového poháru vyhrál ve Voroklini nedaleko Larnaky úvodní díl seriálu Sunshine Cup.

Štybar, jenž vzhledem ke své snaze prosadit se na silnici zřejmě naposledy absolvoval kompletní cyklokrosovou sezonu, dojel do cíle čtvrt minuty po Albertovi. Potvrdil tak své celkové druhé místo v seriálu za Belgičanem Kevinem Pauwelsem, jenž dnes obsadil třetí pozici. Radomír Šimůnek zakončil sezonu sedmým místem.

Sedmadvacetiletý Kulhavý zvítězil ve Voroklini o dvě sekundy před Fabianem Gigerem, třetí byl o další sekundu zpět Brit Liam Killeen. Jan Škarnitzl obsadil šesté místo, trio Milan Spěšný, Jiří Novák a Jiří Friedl se seřadilo na 12.-14. pozici. V závodu žen obsadila třetí místo Tereza Huříková. Vyhrála Dánka Annika Langvadová před olympijskou vítězkou Sabine Spitzovou z Německa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články