Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štybar upřednostnil cyklokrosovou přípravu před silničním MS

Praha - Dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar figuroval v nominačních plánech a úvahách vedení Českého svazu cyklistiky pro světový šampionát na silnici, který se pojede od 19. do 25. září v Kodani. Sám sice plánuje do budoucna plnohodnotný přechod k silničním závodům, ale před letošním startem na mistrovství světa dal přednost cyklokrosové přípravě na nadcházející sezonu.

Zdeněk Štybar v dresu stáje Quick Step
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Mezi jmény, která jsme zvažovali, byl Zdeněk Štybar. Rád by se zúčastnil olympijských her na silnici v příštím roce, ale v tuto chvíli mu start na šampionátu koliduje s přípravou na první světové poháry v cyklokrosu," řekl šéf cyklistického svazu Marian Štětina. Svazoví činovníci zvažovali ale ještě i další jména závodníků, kteří by mohli na MS startovat. "V případě, že by byla trať těžší a kopcovitá, zcela určitě by byl v nominaci Leopold König," ujistil Štětina.

Štybar letos absolvoval první sezonu silničních závodů, MS ale do jeho plánů nezapadlo. "Nakonec se rozhodl, že příští sezonu skončí s cyklokrosem dříve, začne startovat na klasikách a pak by rád jel olympiádu a mistrovství světa. Letos to pro něho bylo ještě moc rychlé, proto se rozhodl, že nepojede," doplnil trenér reprezentace René Andrle.

V nominaci naopak nechybí český zástupce v profi pelotonu Roman Kreuziger, přestože má po zranění z Tour de France, kdy si zlomil člunkovou kost, stále ruku v dlaze. "Roman je náš nejlepší cyklista. Výkonností, zkušenostmi i vším, takže je pro nás přínos, aby jel, ať už pro jméno celého svazu, tak i pro ostatní závodníky," vysvětlil Andrle.

Kromě Kreuzigra očekává v silničním závodě elitní kategorie mužů dobrý výsledek i od Petra Benčíka. "Ta trať by mu mohla sedět, je to rovina, jen lehce zvlněná. Mohl by být v nějaké skupince a v závěru spurtovat o dobré umístění," prohlásil Andrle. Pomoci by mu k tomu mohl i Jan Bárta. "Bárta nechybí v žádném úniku a dokáže skvěle pomoct. Měl by být k ruce všem těmto závodníkům. Nemá až tak dobrý spurt, proto bych ho nechal na tuto práci," zdůvodnil Bártovu nominaci Andrle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články