Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Cavendish nedojel v limitu, přesto pokračuje v zeleném

Serre Chevalier (Francie) - Britský cyklista Mark Cavendish přišel na Tour de France o 20 bodů v bodovací soutěži o zelený trikot, protože náročnou 18. etapu zakončenou stoupáním na Col du Galibier nedokončil v limitu. To se kvůli svižnému tempu těch nejlepších nepovedlo většině pelotonu, celkem 89 ze 168 jezdců. Místo vyloučení ze závodu, které v takovém případě obvykle následuje, proto sáhli rozhodčí v případě Cavendishe k odebrání bodů. Britský spurtér, jenž vyhrál v letošním ročníku čtyři etapy, tak vede bodovací soutěž už jen o 15 bodů před Španělem Josém Joaquínem Rojasem.

"Odpadlíci" musejí dorazit do cíle do deseti procent času vítěze, jinak v závodě obvykle končí. Tentokrát činil limit 33:07 minuty, takzvané "gruppetto" přijelo se ztrátou 35:40. O 20 bodů přišli vedle Cavendishe i jeho pronásledovatelé Belgičan Philippe Gilbert a Nor Thor Hushovd.

"Je to zklamání," povzdychl si Cavendish. "Mysleli jsme si, že jsme měli k limitu hodně daleko, ale nakonec to moc nebylo. Kdybychom to věděli, možná by to bylo jiné," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články