Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Němec Schillinger vyhrál nejstarší český závod Praha - K. Vary - Praha

Praha - Vítězem 65. ročníku cyklistického závodu Praha - Karlovy Vary - Praha, nejstaršího silničního klání v Čechách, se stal Andreas Schillinger z Německa. Druhý skončil jeho krajan Stefan Schäfer a pro třetí místo si dospurtoval Leopold König z PSK Whirlpool-Author. Náročný závod za účasti 164 jezdců ještě ztížil déšť, který cyklisty zastihl v Karlových Varech v době, kdy byla v čele dvanáctičlenná skupina. Od jedenáctého kilometru v ní byli čtyři Němci, zato z předních českých cyklistů jen Martin Mareš. Náskok uprchlíků narostl až na 16 minut na 83. kilometru, ale poté se začal tenčit.

Praha - Karlovy Vary - Praha
zdroj: www.cyklovary.cz

Ze skupiny postupně jezdci odpadávali, jako poslední odolával Němec Schwartzmann, ale i jeho na 232. kilometru soupeři dostihli. Asi pětadvacet kilometrů před cílem se ale povedl nástup Königovi s Schillingerem a v ulicích Prahy získali půlminutový náskok.

Za nimi ale byla silná skupina pronásledovatelů a nechyběl v ní ani elitní profesionál František Raboň, který toužil závod vyhrát, protože dosud byl nejlépe třetí před dvěma lety. "Chtěl jsem nastoupit v motolském kopci, ale místo toho jsem píchl přední kolo. Celý okruh jsem si pak skupinu dojížděl a síly na další nástup jsem už neměl," uvedl jezdec stáje HTC-Columbia. Závod absolvoval jako člen reprezentačního celku, kde po jeho boku byl i vicemistr světa v cross country Jaroslav Kulhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Závod Praha - K. Vary - Praha vyhrál Němec Schillinger

Ze skupiny pronásledovatelů nakonec vyrazil v posledním kole Schäfer, vedoucí dvojici dojel asi půl kilometru před cílovou páskou a ve spurtu odsunul Königa na třetí místo. Schillinger v závodě navázal na triumfy Erika Baumanna a Danila Honda a završil německý hattrick.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články