Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dálkař Novotný skončil při atletickém finále v Soluni osmý

Soluň (Řecko) - Roman Novotný obsadil na Světovém atletickém finále v Soluni poslední, tedy osmé místo ve skoku dalekém. Český reprezentant skočil v závěrečném pokusu čtyřkolové soutěže 764 centimetrů, což na lepší umístění nestačilo. Nejdelší výkon 833 cm, byť s nepovolenou podporou větru, předvedl Australan Fabrice Lapierre.

Skvělý souboj viděli diváci na pětikilometrové trati, do níž kvůli únavě nenastoupil nejlepší vytrvalec Kenenisa Bekele z Etiopie. Ve finiši měl nejvíce sil Keňan Edwin Cheruiyot Soi, ale začal na cílové šachovnici příliš brzy slavit své vítězství, a dokonce přišel i o druhé místo. Rybník všem vypálil Etiopan Imane Merga, druhý byl keňský běžec Micah Kipkemboi Kogo. Všechny tři medailisty od sebe dělily dvě setiny. 

Během druhého soutěžního dne se v Soluni představí jamajský sprinter Usain Bolt v běhu na 200 metrů, závod na 110 metrů překážek poběží také zbývající český zástupce Petr Svoboda. Oštěpařka Barbora Špotáková a výškař Jaroslav Bába obsadili v sobotu druhá místa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články