Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tyčkař Hooker se přiblížil Bubkovu rekordu

Boston – Australský tyčkař Steven Hooker ohrozil v Bostonu dosavadní rekord Ukrajince Sergeje Bubky z roku 1993, který přeskočil laťku ve výšce 615 centimetrů. Hooker uspěl ve skoku přes výšku 606 centimetrů, potom se pokusil platný rekord o centimetr překonat, ale ve třech pokusech se mu to nepodařilo. Přesto ho jeho nejlepší zdařilý skok zapsal na druhé místo v historických tabulkách.

Steve Hooker
zdroj: ČTK autor: ČTK

Australský olympijský vítěz si při posledním pokusu o zdolání Bubkova rekordu poranil holeň a krvácel, přesto neztratil optimismus. "Ale může se mi to povést, pokud zůstanu zdravý a pořád se budu zlepšovat tak jako dosud," pravil Hooker.

Do výše přes šest metrů se Australan poprvé v kariéře vznesl minulý týden v New Yorku, kdy přeskočil výšku 601 centimetrů.

Nejlepší výkon roku padl v Bostonu i v ženské tyčce. Vítězná Jennifer Stuczynská skočila 482 centimetrů a vylepšila americký halový rekord Stacy Dragilaové. Pod širým nebem je Stuczynská výkonem 492 cm světovou dvojkou za rekordmankou Jelenou Isinbajevovou z Ruska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články