Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Špotáková pochválila Ogrodníkovou: Vypadá to, že bude velkou soupeřkou

Osobní rekord Nikol Ogrodníkové 65,61 metru z jihoafrického Potchefstroomu nezůstal bez povšimnutí. Výkon sedmadvacetileté oštěpařky ocenila mimo jiné i Barbora Špotáková, která v létě očekává narození druhého potomka. V nadcházející sezoně s vrcholem na mistrovství Evropy v Berlíně proto určitě závodit nebude, ale Ogrodníková naznačila, že by ji mohla zastoupit.

Nikol Ogrodníková
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

K výraznému zlepšení Ogrodníkové přispěl mimo jiné i kouč Špotákové Rudolf Černý, jenž ji začal připravovat po fyzické stránce.

Na loňském MS v Londýně by hod 65,61 metru stačil na bronz. "Je to už velká vzdálenost. Vypadá to, že bude velkou soupeřkou, jestli se budu chtít vrátit," prohlásila světová rekordmanka Špotáková. "Samozřejmě je nutné hod potvrdit na normálních závodech, protože africké jsou trošku specifické. Ale je to velký příslib," dodala.

Ogrodníkovou občas vídala, protože se připravuje na pražské Dukle u Černého. "Ona trénuje s Víťou (Veselým, pozn. autora) techniku, ale Ruda ji připravuje po fyzické stránce. Určitě na tom má nějaký podíl," upozornila Špotáková.

Sama se i v těhotenství snaží udržovat. "Naštěstí je všechno v pořádku. Snažím se ještě občas trénovat mladý a při tom něco předvádím, takže pohyb mám furt. Ale bude ho míň a míň. Teď mě čekají ty nejhorší měsíce bez pohybu."

Šestatřicetiletá dvojnásobná nejlepší česká sportovkyně roku se chce i po porodu druhého syna vrátit. Plánuje, že by na podzim začala trénovat, a chce pokračovat do olympijských her 2020 v Tokiu. "To pořád platí, na tom se nic nemění," zakončila Špotáková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články