Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Početnou českou výpravu do Birminghamu ještě rozšíří výškařka Hrubá

Výškařka Michaela Hrubá rozšíří českou výpravu pro halové mistrovství světa v Birminghamu. Finalistka loňského MS v Londýně, která letos v hale skočila nejvýše 193 centimetrů, dostala pozvánku od mezinárodní federace IAAF a národní atletický svaz její účast potvrdil. Přímé přenosy od 1. do 4. března nabídne program ČT sport a ČT2 a také web ctsport.cz.

Michaela Hrubá
zdroj: Reuters

Čerstvě dvacetiletá Hrubá se výkonem z halového mítinku v Ostravě zařadila na dělené šesté až deváté místo letošních halových světových tabulek. Nedělní republikový šampionát ve Stromovce se jí nevydařil. Ztroskotala na 189 centimetrech a výkonem 186 skončila druhá za Ladou Pejchalovou.

Po zařazení Hrubé má česká výprava o dva členy více než při dosud rekordním šampionátu v roce 2010 v Dauhá. V Birminghamu se bude závodit od 1. do 4. března. Hlavními českými nadějemi jsou lídr světových tabulek ve vrhu koulí Tomáš Staněk, stříbrný medailista z posledního šampionátu v Portlandu v běhu na 1500 metrů Jakub Holuša a vítěz posledních dvou šampionátů na čtvrtce Pavel Maslák.

Nominace:

Muži: Zdeněk Stromšík, Dominik Záleský (oba 60 m), Pavel Maslák, Patrik Šorm (oba 400 a 4 x 400 m), Jakub Holuša (1500 m), Petr Svoboda (60 m př.), Tomáš Staněk (koule), Radek Juška (dálka), Jan Doležal (sedmiboj), Michal Desenský, Vít Müller, Filip Šnejdr, Jan Tesař (všichni 4 x 400 m).

Ženy: Klára Seidlová (60 m), Lada Vondrová (400 a 4 x 400 m), Simona Vrzalová (1500 m), Kateřina Cachová, Eliška Klučinová (obě pětiboj), Martina Hofmanová, Tereza Petržilková, Marcela Pírková, Zdeňka Seidlová (všechny 4 x 400 m), Michaela Hrubá (výška).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články