Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Coleman do nové sezony vlétl. Překonal halový rekord na 60 m

Christian Coleman je na začátku atletické sezony v oslnivé formě. Na mítinku v Clemsonu překonal o dvě setiny světový halový rekord na 60 metrů. Ten dosud dvacet let držel Maurice Greene. Nová hodnota rekordu je 6,37.

Christian Coleman
zdroj: Reuters

Jednadvacetiletý Coleman si při prvním letošním startu výrazně zlepšil osobní maximum 6,45 sekundy, kterým loni ovládl americký halový šampionát. "Parádní začátek kariéry," uvedl mladý sprinter, kterého čeká první plnohodnotná sezona v roli profesionálního atleta.

Talentovaný rodák z Atlanty si v minulé sezoně vedl skvěle i pod širým nebem. Na červnovém univerzitním mistrovství USA v Eugene se blýskl v běhu na 100 metrů časem 9,82 sekundy, který vydržel v čele světových tabulek až do konce sezony.

Na mistrovství světa v Londýně pak skončil na stovce druhý za krajanem Justinem Gatlinem a před jamajským fenoménem Usainem Boltem, který se loučil s kariérou. K tomu Coleman přidal další stříbro ve štafetě.

Dvojnásobný olympijský vítěz Greene vytvořil dosavadní rekord 6,39 v roce 1998 v Madridu a tři roky nato ho zopakoval v Atlantě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články