Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Černovová pyká za užití turinabolu, přišla o další olympijský bronz

Lausanne - Ruská sedmibojařka Taťjana Černovová přišla kvůli dopingu o bronzovou medaili z olympijských her 2008 v Pekingu. Už dříve musela kvůli porušení pravidel o užívání zakázaných látek vrátit olympijský bronz z Londýna 2012 a byl jí odebrán i titul mistryně světa z roku 2011.

Je nám líto, video expirovalo.
Ruska Černovová přišla kvůli dopingu o další medaili

Zpětné testování vzorků z pekingské olympiády odhalilo podle MOV v těle devětadvacetileté ruské atletky anabolický steroid turinabol. Bronzovou medaili místo ní získá Kelly Sothertonová z Velké Británie.

Už předloni byla Černovová zpětně diskvalifikována za užití anabolického steroidu na světovém šampionátu 2009 v Berlíně. Následně ji potrestal také arbitrážní soud CAS kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu, které podle verdiktu svědčily o krevním dopingu. CAS zastavil ruské atletce činnost na tři roky a osm měsíců a vymazal všechny její výsledky mezi lety 2009 a 2013.

Zpětné testování vzorků z OH 2008 odhalilo, že turinabol v Pekingu užil také ruský běžec Maxim Dyldin. Ruská štafeta na 4 x 400 metrů tak byla nyní diskvalifikována z pátého místa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články