Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Překvapivá tečka smolné sezony. Hejnová přišla o trenéra

Praha – Trenér Dalibor Kupka už nebude trénovat dvojnásobnou mistryni světa Zuzanu Hejnovou. Vzájemná spolupráce tak končí po čtyřech letech.

Zuzana Hejnová
zdroj: Reuters autor: LUCY NICHOLSON

Kupka s Hejnovou podle serveru Blesku rozvázal spolupráci, sama atletka však hovoří o vzájemné dohodě. Bronzová medailistka z olympijský her v Londýně a čtvrtá překážkářka z letošních OH v Riu de Janeiro si tak musí hledat trenéra, s kterým se bude moci pokusit příští rok v britské metropoli získat třetí titul světové šampionky v řadě.

Devětadvacetiletá Hejnová od začátku vrcholové kariéry trénovala u Martiny Blažkové ve skupině Rychlý holky. Jejich cesty se po zisku londýnského bronzu rozešly i proto, že ve skupině trénovala společně s Denisou Rosolovou, jež ji ve stejném roce porazila na mistrovství Evropy v Helsinkách. Hejnové se ujal Kupka a pod jeho vedením vyhrála MS v Moskvě 2013 i loni v Pekingu, ale také měla únavovou zlomeninu a vleklé trable s achilovkou, které zásadně ovlivnily její přípravu na Rio.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová hledá trenéra

"Po Riu jsem přemýšlela, jakou cestou se vydat dál, a dospěla jsem k tomu, že bych chtěla udělat změnu. Tak jsme se dohodli na ukončení spolupráce," uvedla Hejnová. "Bylo to těžké, ale cítila jsem, že tu změnu potřebuji. Daliborovi musím být vděčná za dosavadní úspěchy. Z naší spolupráce si beru mnoho pozitivního," doplnila Hejnová, která je nyní na dovolené na Maledivách.

"Vzhledem k tomu, že nejsem úplně halová specialistka, mám o něco více času. Mám v hlavě pár variant jak v Čechách, tak za hranicemi," uvedla Hejnová.

Podle Blesku byla důvodem rozchodu skutečnost, že si Kupka s Hejnovou nerozuměli po lidské stránce. Trenér se údajně se svou svěřenkou rozloučil prostřednictvím SMS a od té doby podle deníku s Hejnovou nekomunikuje.

Zdroj
ČTK, Blesk.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články