Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jedna z vycházejících hvězd v Pekingu nebude. Ještě je čas, říká výškařka Hrubá

Praha – Čerstvá mistryně světa do 17 let z kolumbijského Cali by mohla už brzy natrvalo proniknout mezi světovou výškařskou elitu. Držitelka českého juniorského rekordu Michaela Hrubá si dává postupné cíle. Na mistrovství světa v Pekingu startovat nebude a ani olympijské hry nejsou jejím cílem číslo jedna pro příští rok.

Michaela Hrubá
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Už před půl rokem jsme se s trenérem domluvili, že tam (na MS do Pekingu) nepojedeme. Minulý rok jsem měla tři vrcholy a bylo to strašně náročné. Navíc přelétat z Ameriky do Česka a zase do Číny… Ještě je čas," prohlásila v Olympijském magazínu Hrubá.

Trpělivá je mladá výškařka i v myšlenkách na olympijskou Brazílii. "Chtěla bych do Ria, ale neberu to jako hlavní prioritu. Chci jít postupně. Jako vrchol pro příští rok beru mistrovství světa do 19 let," uvedla Hrubá.

Na šampionátu této věkové kategorie vybojovala už loni stříbrnou medaili. V rýsování budoucí kariéry zůstává sedmnáctiletá závodnice střízlivá. "Kolem 22 a 25 by měl přijít vrchol a pak to udržovat," nastínila svou vizi.

Je nám líto, video expirovalo.
Výškařka Hrubá: OH v Riu neberu jako hlavní prioritu

Hrubá může těžit ze své výšky 191 cm. "Mám i odraz a celkem dobrou koordinaci. Je to výhoda," zhodnotila.

S úspěchem přichází i zvýšený nejen mediální tlak. Pomalu ale získává zkušenosti z důležitých závodů. "Trošku to se mnou cloumá, ale přeci jen mám za sebou nějaké velké závody. Neberu to extra vážně," řekla Hrubá. "Pomalu si zvykám. Myslím si, že se v rozhovorech zlepšuju," dodala.

Jedinou českou výškařkou, která se kdy přenesla přes laťku ve výšce dvou metrů, byla už před 15 lety Zuzana Hlavoňová. Trenér Ctibor Nezdařil prorokuje Hrubé, že překonání symbolické mety přijde brzy. "Je to jenom devět centimetrů, ale ve výšce je to strašně moc. Může to být za dva tři roky, ale může to také stagnovat a může to přijít za pět let," uzavřela s nadhledem Hrubá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články