Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Hejnová už zase skáče bez bolesti. Věří v dobrou sezonu

Praha - Nedávno se vrátila z tradičního soustředění v Jihoafrické republice a tento pátek se Zuzana Hejnová vydá na dva týdny na Tenerife. Tam už bude její trénink tak kvalitní, aby mistryni světa v běhu na 400 m překážek připravil na obhajobu titulu na srpnovém šampionátu v Pekingu. Bronzová olympijská medailistka z Londýna je zdravá a připravená na návrat po loňské sezoně ovlivněné zdravotními potížemi.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/DPA autor: Michael Kappeler

Loni v zimě si zlomila zánártní kůstku, a i když se stihla na sezonu připravit, její výkonnost nebyla ideální. Navíc se přidaly potíže s achillovkami a patou a Hejnová raději po mistrovství republiky ukončila sezonu.

"Teď jsem zdravá. Achillovky jsou citlivé, ale to je zátěží. Když si odpočinu, nevím o nich. Trénink v Africe se vydařil podle plánu, věřím, že sezona bude dobrá," uvedla Hejnová.

Její africká příprava byla letos trochu odlišná. Oproti minulým sezonám vsadila Hejnová na postupně rostoucí zatížení, aby předešla případným problémům se zdravím. Volnější byla i podzimní příprava. "Bylo to takové stupňované, poslední týden v Africe už byl ale hodně náročný," řekla.

Prim hrála regenerace

Dbala také víc na regeneraci, na poslední dva týdny do Afriky přijela i svazová rehabilitační doktorka Karolína Bílková, která se specializuje na čínskou medicínu. "Chodím k ní už od loňska," uvedla Hejnová.

V africkém teple běhala i nad překážkami, i když zatím jen bez treter. Do těch se poprvé obula dnes dopoledne v Praze a zkusila si tři překážky v tempu. "A nebylo to špatné," pochvalovala si. Na Tenerife už bude její trénink intenzivní. "Do rychlosti a kvality. Důležité je, že trénuji bez bolesti. Nic mě nelimituje," řekla.

Start sezony v Šanghaji?

Sezonu zahájí zřejmě na nějakých veřejných závodech během na 300 metrů překážek. Její manažer jedná o startu na druhém mítinku Diamantové ligy v Šanghaji. "Když to nevyjde, tak bude úvodním startem sezony Zlatá tretra," uvedla Hejnová. Ostravský mítink se bude konat v úterý 26. května.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články