Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hejnová si vybere disciplínu až na poslední chvíli, rozhodne i kvalita soupeřek

Praha - Zuzana Hejnová prožívá první sezonu po nepříjemné zlomenině zánártní kůstky. Mistryně světa na čtvrtce překážek z roku 2013 a bronzová z olympijského Londýna ještě nemá ideální rychlostní formu, a protože se v hale překážky neběhají, tak před březnovým evropským šampionátem váhá, v jaké disciplíně se představí: zda na hladké čtvrtce či osmistovce. Původně už nyní chtěla mít jasno, definitivní rozhodnutí ale ještě odsunula. V úvahu bude brát i to, jak kvalitní konkurence se na které trati představí.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová: Kloním se k osmistovce, ale rozhodnu se až na poslední chvíli

Hejnová je nyní jen o 12 setin pomalejší než Denisa Rosolová, za niž se v evropských tabulkách zařadila na desáté místo. Na osmistovce je třicátá. "V téhle chvíli se to docela zamotalo, protože jsem se víc klonila k osmistovce. Tohle je ale docela slušný čas v sólozávodu, takže bych mohla běžet rychle i tu čtvrtku. Tak nevím, bude to muset rozhodnout trenér, na čem se mu budu víc líbit na tréninku," řekla Hejnová.

Přihlášená na HME v Praze bude na obě disciplíny. A rozhodne se pravděpodobně až po zveřejnění startovních listin. "Uvidíme, jak přijedou soupeřky. Připadá mi, že na čtyřstovce letos nikdo moc neběhá, navíc na čtyřstovce mám větší zkušenosti. Ale zase osmistovka je novinka a docela by mě zajímalo, jak jsem schopná běžet v konkurenci. Navíc tam můžu spíš překvapit a třeba si zkusit zlepšit osobní rekord," uvažovala.

Nyní v její hlavě nepřevažuje ani jedna trať. "Je to padesát na padesát," shodla se s koučem Daliborem Kupkou. "Cítím se dobře na těch delších, i když ta rychlost se zvedá. Rychlost v závěru na půlce by byla dobrá, obecnou vytrvalost mám v sobě," podotkla. "U čtyřstovky v hale je důležité seběhnout na správném místě, protože ve druhém kole už se předbíhá jen těžko. Na osmistovce je víc času něco s tím závodem udělat," dodala Hejnová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články