Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Maskotem domácího HME v atletice bude Krteček

Praha - Světoznámá kreslená postavička Krteček bude maskotem halového mistrovství Evropy v atletice, které se uskuteční v březnu v pražské O2 areně. Organizační výbor se na tom dohodl s Karolínou Milerovou, vnučkou autora figurky Zdeňka Milera. Po šampionátu bude Krtek symbolem celoročního svazového projektu Atletika pro děti.

Je nám líto, video expirovalo.
Maskotem HME v Praze je Krteček

"Zeptali jsme se dětí, koho by si přály. Jejich první volba přišla právě na krtka, kterého mají rády, s kterým je spojena historie České republiky," řekl předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník. "Věříme, že bude motivací pro všechny děti," uvedl.

Veškerý zisk z prodeje produktů spojených s postavičkou bude věnován Nadaci Zdeňka Milera. "Všechny peníze z toho fondu půjdou na podporu atletiky a sportujících dětí," doplnila Karolína Milerová.

Přípravy halového ME jdou podle šéfa organizačního výboru Tomáše Janků podle plánu. "Ne vždy jde všechno dobře, ale cíle plníme. Za 57 dnů odstartujeme první disciplínu šampionátu," uvedl Janků. Necelé dva měsíce před šampionátem je prodáno 90 procent vstupenek, do prodeje ještě půjde dalších 2 000 vstupenek na slavnostní zahájení.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články