Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pohlmann má po disku i oštěpařský bronz z paralympiády

Peking - Český vozíčkář Rostislav Pohlmann získal na paralympijských hrách v Pekingu svoji druhou vrhačskou medaili, stejně jako v hodu diskem obsadil třetí místo i v dnešní oštěpařské soutěži. V závodě sloučených skupin F57/58 vylepšil český rekord na 39,85 metru, počtvrté za sebou se z vítězství radoval Íránec Džáberí.

Rostislav Pohlmann
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Když jsem hodil přes 39 metrů, byl jsem v šoku. Vůbec jsem to nečekal," řekl spokojený Pohlmann spolupracovníkovi ČTK. Medaili získal i přesto, že s oštěpem přes měsíc vůbec netrénoval. A to ani v dějišti her. "Ani trochu jsem neměl náladu. Byl jsem úplně vyždímaný z disku. Prostě jsem si řekl, buď se naostro trefím, anebo ne," prozradil Pohlmann.

Ve vrhu koulí obsadil čtvrté místo Aleš Kisý, ale po závodě se zlobil na rozhodčího. Ten mu nejprve neuznal první pokus kvůli posunu házecí stolice, v další vrzích musel mít Kisý zařízení posunuté oproti ostatním závodníkům dozadu. Od medaile jej přitom dělily čtyři centimetry.

"Je to obrovská nespravedlnost. Když jsem chtěl, aby mi ukázal, podle jakého pravidla mi první pokus neuznal, nic neřekl a jen se mi vysmíval. Pak jsem měl stolici posunutou o dvanáct centimetrů a vinou tohoto rozhodnutí mi utekla medaile. Mohl jsem být s přehledem druhý," zlobil se Kisý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články