Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Svoboda doběhl ve Stuttgartu druhý těsně za českým rekordem

Stuttgart - Druhým místem ve Světovém atletickém finále korunoval svou životní sezonu český překážkář Petr Svoboda. Do Stuttgartu se dostal až dodatečně po odstoupení zraněných soupeřů a v závodu na 110 metrů překážek dnes zaostal pouze za Američanem Davidem Oliverem. Svoboda se blýskl druhým nejlepším výkonem kariéry 13,33 sekundy, stejně rychle běžel už v červenci v Monaku.

Petr Svoboda
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Navzdory protivětru o síle 1,3 m/s se přiblížil na čtyři setiny svému českému rekordu z letošního mistrovství republiky. Oliver byl o jedenáct setin rychlejší. Třiadvacetiletý atlet pražského Olympu vydělal díky druhému místu 20 tisíc dolarů (asi 340 tisíc korun).

Druhé místo z loňska nedokázala zopakovat diskařka Věra Cechlová, která skončila čtvrtá. Vítězka soutěže z roku 2004 hodila 58,72 metru a výrazně zaostala za stupni vítězů. K třetí příčce, kterou obsadila olympijská vítězka Stephanie Brownová-Traftonová z USA, chybělo české reprezentantce tři a půl metru. Zvítězila Kubánka Yarelis Barriosová výkonem 64,88 m.

Patnáctým vítězstvím v běhu na 800 metrů za sebou zakončila sezonu mladá keňská hvězda Pamela Jelimová. K prvenství stačil osmnáctileté běžkyni, která se v průběhu sezony několikrát přiblížila světovému rekordu Jarmily Kratochvílové, tentokrát čas 1:56,23 minuty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články