Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Špotáková se připravuje na sezonu. A cítí formu

Praha - Dvojnásobnou olympijskou vítězku oštěpařku Barboru Špotákovou čekají za 14 dní první velké závody po mateřské dovolené. Před mítinkem diamantové ligy v Římě pilně trénuje - ovšem oštěp vyměnila za kouli a absolvovala zhruba dvacítku odhodů. Vše s cílem naladit se na první závod.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotáková se připravuje na sezonu, cítí formu

"Natrénováno mám, zůstala jsem zdravá, teď je potřeba chytit jiskru," komentuje Špotáková průběh přípravy. Poslední velký závod absolvovala dvaatřicetiletá oštěpařka 7. září roku 2012, i proto se na svůj start 5. června těší. Navíc cítí formu.

"Už tři dny mě bolí v krku. Ale říká se, že se to snoubí s formou, že se tělo začíná připravovat na nejlepší výkon," doufá. "Na závody se musí člověk těšit, pak to jde samo. Natrénováno je a touha po vítězství je taky."

Vrcholem sezony bude pro Špotákovou evropský šampionát. Tam se česká oštěpařka pokusí získat poslední velké zlato, které jí ještě chybí. V cestě jí nebudou stát dvě poslední mistryně světa. Rusku Mariu Abakumovou a Němku Kristinu Obergfellovou čekají mateřské povinnosti.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články