Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hejnová musela s prasklou kostí u prsteníčku levé nohy na operaci

Praha – Atletická mistryně světa Zuzana Hejnová se podrobila operaci prasklé zánártní kůstky u prsteníčku levé nohy. O tomto způsobu léčby rozhodlo pod vedením Pavla Koláře lékařské konsilium v pražské nemocnici v Motole, kde se zákrok uskutečnil. Evropská atletka roku kvůli zranění musí vynechat celou halovou sezonu.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/Scanpix SWEDEN/

Hejnová si zranění přivodila na tréninku v atletické hale na pražském Strahově. "Trénovala jsem a při čtvrtém úseku jsem najednou pocítila prasknutí v nártu," uvedla Hejnová. Rentgenové vyšetření v motolské nemocnici odhalilo prasklou kost u prsteníčku levé nohy.

Úspěšný chirurgický zákrok by měl léčbu a následnou rekonvalescenci urychlit. Zranění by totiž Hejnovou mohlo připravit třeba až o tři měsíce tréninku, neboť konzervativní léčba by si vyžádala sádru nejméně na šest týdnů. Bez ní se bude moci atletka udržovat v kondici alespoň při určitých činnostech. "Zatím ale nevíme žádné podrobnosti, zítra budeme moudřejší. Kromě operatérů by se k tomu měla vyjádřit i Zuzka," uvedla mluvčí Českého atletického svazu Karolína Farská.

Sedmadvacetiletá Hejnová loni vyhrála všech 13 závodů, k nimž nastoupila. Stala se mistryní světa a celkovou vítězkou Diamantové ligy, český rekord posunula až na 52,83 sekundy. Vyhrála i anketu o nejlepší evropskou atletku roku. V halové sezoně hodlala vyzkoušet běh na 800 metrů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články