Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští atleti v Dublinu vedou a přiblížili se postupu do superligy

Dublin – Čeští atleti se přiblížili návratu do superligy mistrovství Evropy družstev. Po prvním dnu závodů první ligy v irském Dublinu totiž jasně vedou a se 195 body na kontě mají v polovině soutěže před druhým Rumunskem náskok 32 bodů. Třetí postupové místo prozatím patří Švédsku (162,5). Druhou část ME sledujte zítra živě od 13:30 exkluzivně na našem webu.

Zuzana Hejnová
zdroj: EPA autor: Steve Dykes

Vítězství zaznamenali a plný bodový zisk týmu přinesli výškař Jaroslav Bába (220), koulař Ladislav Prášil (20,62), ženská sprinterská štafeta (44,20), Zuzana Hejnová na čtyřstovce (51,90) a Denisa Rosolová na čtyřstovce s překážkami (55,34).

Hejnová vynechala svou silnější překážkovou trať, ale Rosolová ji zdatně zastoupila. I bronzová olympijská medailistka Hejnová byla týmu velmi platná na své netradiční trati.

Rosolová se za běhu ale smála silnému větru na trati. "Tak tomuhle já říkám fičák, dva metry za sekundu je větříček proti tomu, co bylo tady, draka jsem si měla vzít," napsala na svém facebooku Rosolová. "Musela jsem se během závodu smát, ale vím, že jsem měla dostatek sil, takže až budou dobré podmínky, můžu atakovat hranici 54 sekund," vyslovila odvážnou myšlenku.

Na druhých místech skončili kladivář Lukáš Melich (75,02), půlkařka Lenka Masná (2:03,53) i Kateřina Čechová na stovce (11,85), které foukal silný protivítr 5,5 metru za sekundu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články