Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dvořáka čeká poslední desetiboj, změnit to může jen Peking

Stará Boleslav - Bývalý světový rekordman a trojnásobný mistr světa Tomáš Dvořák v desetiboji absolvuje o víkendu na domácím šampionátu v Houštce u Staré Boleslavi nejspíš poslední závod své úspěšné kariéry. V případě, že by vyhrál, získal by svou první zlatou medaili z mistrovství republiky. Ta mu ve sbírce dosud chybí. Dvořák připouští, že pokud by se mu povedlo překonat limit 8000 bodů, pojede i na olympiádu do Pekingu.

Tomáš Dvořák
zdroj: www.cojeco.cz

Šestatřicetiletý atlet má za cíl vybojovat mistrovský titul, který v jeho bohaté sbírce chybí, protože v dobách své největší slávy republikový šampionát vynechával. V případě, že by se Dvořákovi povedlo překonat hranici 8000 bodů, splnil by olympijský limit pro hry v Pekingu, kam by doprovodil aktuálního světového rekordmana a mistra světa Romana Šebrleho.

"Výkon je pro mě druhořadá záležitost, chci titul," uvedl dnes bronzový olympijský medailista z Atlanty 1996 na serveru atletického svazu. "K titulu bude stačit 7700 bodů. Proto říkám, že je udělám," prohlásil Dvořák, který už se věnuje také trénování vícebojařů v pražské Dukle.

Na šampionátu stane i proti svým svěřencům, z nichž Adam Nejedlý a Pavel Baar už mají na kontě výkon přes 7000 bodů. "Budu podlý, budu říkat klukům, že si mají dát rozběh o stopu dopředu, aby přešlápli," uvedl žertem Dvořák. "Bude to boj," dodal. První letošní start v desetiboji pro Dvořáka na červnovém mítinku v Kladně skončil záhy, už ve druhé disciplíně skoku do dálky po třech přešlapech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články