Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pražskou Grand Prix poběží i oba obhájci loňského vítězství

Praha - Obhájci loňských vítězství Dickson Marwa z Tanzanie a Gladys Oterová z Keni jsou největšími favority letošní běžecké Grand Prix v Praze. České elitní běžce zastupují Róbert Štefko se svým svěřencem Janem Kreisingrem, který se o vítězství popere s talentovaným Milanem Kocourkem. Mezi ženami jsou největšími domácími favoritkami Petra Kamínková, Marcela Lustigová a Ivana Sekyrová. Večerní závody mužů na deset kilometrů a žen na poloviční trati jsou téměř vyprodány, zbývá několik posledních startovních čísel. Do osvětlených ulic metropole tak vyběhne více než 4 000 účastníků, z toho kolem 1 500 žen.

"Mám tyto závody strašně ráda. Už jsem z dráhy vypadla. Fascinují mě lidi, jak si jdou zaběhat. Je to krásná a příjemná atmosféra, proto se těším," uvedla osmatřicetinásobná mistryně ČR Petra Kamínková.

Na poslední chvíli ze startovní listiny vypadl jeden z favoritů Joseph Kiptoo Birech z Keni, který byl nominován na Hry Commonwealthu. Nahradit by ho ale mohl čerstvý držitel francouzského rekordu v půlmaratonu Abdellatif Meftah. Oterové by mezi ženami měla pořádně zatopit Zakia Mrishová z Tanzanie, která má nejrychlejší přihlášený čas 14:45.

Rekord závodu drží Wilson Kiprotich z Keni z roku 2008, který trasu proběhl v času 28:05. Nejrychlejší ženou pražského klání je Maďarka Aniko Kalovicsová, jejíž výkon z roku 2002 má hodnotu 15:30. Loni Marwa vyhrál v času 28:24, Oterová před rokem proběhla cílovou čárou na Staroměstském náměstí za 15:45.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články