Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Keňa po nejúspěšnějších Hrách rozpustila olympijský výbor

Nairobi - Šest zlatých, šest stříbrných a jedna bronzová medaile. Taková je olympijská bilance Keni. Pro tuto africkou zemi to byly nejúspěšnější Hry v historii. Přesto nyní rozpustila svůj národní olympijský výbor. Ministr sportu Hassan Wario odůvodnil krok podezřením ze špatného hospodaření olympijského týmu a dalšími interními problémy v Riu de Janeiro.

Keňanka Jemima Sumgongová v cíli olympijského maratonu
zdroj: Reuters autor: DYLAN MARTINEZ

Wario sestavil komisi, jež má prohřešky vyšetřit a předložit výsledky do 30. září. "V týmu údajně docházelo k chybám při ubytování a cestování, zneužívání akreditací či ke ztrátám oblečení, jež se nikdy nedostalo ke sportovcům," uvedl ministr.

Ještě před Hrami si kapitán keňského týmu Wesley Korir na olympijské funkcionáře stěžoval. Slavný maratonec požadoval lepší vedení, doplacení dlužných částek a okamžitý konec údajného obtěžování sportovců antidopingovými funkcionáři.

Generální sekretář Keňského olympijského výboru Francis Paul uvedl, že se jeho organizace obrátí na Mezinárodní olympijský výbor. "Budeme je o tom informovat, aby to prošetřili. Setkáme se a budeme o tom diskutovat," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články