Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Požár v lesích nad Riem ohrožuje i soutěž horských kol

Rio de Janeiro - Požár šířící se v lese nedaleko olympijského areálu Deodoro ohrožuje také soutěž horských kol. Šíří se totiž směrem k areálu, kde závody bikerů mají proběhnout. Oheň nejdříve propukl v čisticí jímce nedaleko střeleckého areálu a kvůli silnému větru se přesunul směrem k sousedním sportovištím - mimo jiné třeba hřišti pro pozemní hokej nebo ragby.

Požár v kopcích nad Riem
zdroj: Reuters

Napětí v posledních hodinách panuje hlavně mezi bikery. Mezinárodní cyklistický svaz uvedl, že situaci kolem požáru podrobně sleduje a věří, že v posledních hodinách už je řádění živlu pod kontrolou. Ranní déšť požár zatím zmírnil, organizátoři ale nyní posuzují míru škod a obávají se, zda víkendové soutěže bikerů proběhnou. Hlavním cílem je nyní zamezit dalšímu šíření plamenů.    

Závody žen mají podle plánu začít v sobotu ráno, muži přijdou na řadu o den později – tedy poslední den soutěží.

Jde o další nepříjemnost, kterou musí organizátoři Her řešit. Nejprve zaujalo ještě před zahájením pozornost zborcení rampy u jachtařského areálu. Posléze způsobil chaos třeba příliv u plážové volejbalové arény, který částečně zaplavil vysílací centrum, nebo spadlá kamera, kvůli níž utrpělo zranění několik lidí. Údiv celého světa přinesla kauza zelené vody v areálu pro skoky a vodní pólo, vlnu kritiky zase vyvolaly nestabilní stojany pro tyčkaře.

Zdroj
Independent, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články