Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nepejchal si vystřílel 21. místo. Zlato obhájil Ital Campriani

Rio de Janeiro - Filip Nepejchal obsadil 21. místo v disciplíně libovolná malorážka na 3 x 40 ran. Ani ve třetím startu v Riu de Janeiro nepostoupil do bojů o medaile, v třípolohové střelbě, ve které se stal letos juniorským mistrem Evropy, ale zaznamenal svůj nejlepší olympijský výsledek. Ve vzduchové pušce skončil na letošních Hrách 35., v malorážce vleže vybojoval 33. místo. Prvenství z Londýna obhájil v Riu Ital Niccolo Campriani, který přidal další zlato k triumfu ve vzduchové pušce z úvodu Her.

Filip Nepejchal
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sedmnáctiletý talent a nejmladší účastník soutěže dosáhl vkleče, vleže a vestoje celkového nástřelu 1169 kruhů, na postup bylo třeba o pět víc.

Stejný výkon jako český mladík předvedl i nesrovnatelně zkušenější manžel hvězdné puškařky Kateřiny Emmons Matthew, který při obhajobě bronzu skončil na 19. místě. Pětatřicetiletý Američan přitom jako jediný dokázal vleže trefit všech 40 desítek.

Ital šel do finále jako poslední, ke zlatu přišel až poslední ranou

Osmadvacetiletý Campriani proklouzl mezi nejlepší osmičku až jako poslední, ve finále však prokázal pevné nervy a v boji o zlato porazil nástřelem 458,8 bodu vítěze kvalifikace Rusa Sergeje Kamenského o tři desetiny. Třetí skončil Francouz Alexis Raynaud.

Ještě před poslední ranou vedl Rus o šest desetin, navíc Ital následně trefil jen 9,2. V hledišti to zahučelo, což Kamenského rozhodilo. Závěrečným pokusem zaznamenal jen 8,3 a přišel o zlato. "Samozřejmě jsem byl nervózní. V takto vypjaté chvíli je opravdu těžké se soustředit. Prostě jsem měl smůlu," řekl Kamenskij, který už ve sřelbě z malorážky vleže těsně nedosáhl na bronz.

Česká republika poprvé v samostatné historii nezískala ve sportovní střelbě na olympijských hrách medaili. Nejlepším výsledkem v Riu bylo čtvrté místo brokaře Davida Kosteleckého v trapu, další finálovou účast si připsala už jen Adéla Bruns, která skončila sedmá v třípolohové střelbě z malorážky.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články