Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Nejen Wiggins láme britské rekordy. Daří se to i Trottové

Rio de Janeiro - Poté, co se Bradley Wiggins stal nejúspěšnějším britským olympionikem všech dob, se do historie zapsala i jeho dráhařská kolegyně Laura Trottová. Ta ve stíhačce získala své třetí zlato, což se žádné Britce před ní nepodařilo. Ve čtyřiadvaceti letech má navíc spoustu času na své úspěchy navázat.

Laura Trottová
zdroj: Reuters autor: Eric Gaillard

"Vyhrát třetí zlatou medaili bylo něco, na co jsem toužila dosáhnout. A dokázat to po boku těchto tří holek je prostě neuvěřitelné," uvedla Trottová, jíž k dalšímu triumfu pomohly Katie Archibaldová, Elinor Barkerová a Joanna Rowsellová-Shandová. "Nemohu být více hrdá na náš tým, než jsem. Každá z nás do toho dala úplně všechno," dodala Trottová.

Britky dobytým zlatem proti Američankám i ve finále stíhačky dokázaly, že se na olympiádu skvěle připravily. Každé ze svých tří vystoupení v Brazílii ozdobily světovým rekordem. "Ještě nikdy jsem nebyla v týmu, který by byl tak kompaktní a jednolitý. Bylo to o tom, že čtyři jednotlivé cyklistky dokázaly jet ten okruh jako jedna. Cítily jsme se čím dále víc jako stroj - velmi dobře fungující stroj," řekla Trottová.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále stíhacího závodu žen

Své pocity dokázaly Britky promítnout i do skvělého času, nejnovější britský zápis z finále je totiž 4:10,236. "My jsme ten světový rekord překonaly už během tréninku, takže jsme věděly, že v kvalifikaci dost pravděpodobně padne. Ale že z toho je nakonec čas 4:10, to je doopravdy neskutečné. Když jsem zvedla hlavu a viděla čas, jen mě napadlo: 'To snad ne'. Šlo to opravdu dobře. A popravdě řečeno, řekla jsem Katie (Archibaldové), že to byl dost možná ten nejsnadnější světový rekord, jehož jsme dosáhly," podotkla Trottová.

Celkem sedminásobná světová šampionka, a dokonce desetinásobná mistryně Evropy bude mít ještě v Riu příležitost přidat další zlato v omniu. "Je skvělý pocit, že mi to znovu vyšlo, protože já se pořád cítím jako malá holka, co začínala někde v cyklistickém klubu Welwyn Wheelers. Takže je to i trochu bláznivé a vše musím teprve vstřebat. Ale ze všeho nejdříve se musím soustředit na další závod, který mě čeká," uvedla Trottová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články