Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Maďaři opět ztratili body v závěru, Chorvaté naopak ovládli balkánské derby

Rio de Janeiro – Úřadující mistři světa i Evropy ze Srbska nedokázali vyhrát ani druhý zápas na olympijském turnaji. Po remíze s Maďarskem si aspiranti na zlato rozdělili body i s Řeckem po remíze 9:9. Stejným výsledkem skončilo i utkání Maďarska s Austrálií, Maďaři stejně jako na úvod přišli o bod v samotném závěru. Naopak stoprocentní jsou po obou zápasech překvapivě domácí Brazilci, kteří smetli Japonsko, a také Chorvaté, kteří v souboji s Černou Horou rozhodli o vítězství 8:7 osm vteřin před koncem.

Vodní pólisté Řecka a Srbska
zdroj: Reuters autor: LASZLO BALOGH

Srbové do zápasu s Řeky nevstoupili dobře a po dvou čtvrtinách nečekaně prohrávali 1:4. V druhé půli zápasu ale svůj výkon zlepšili, a stejně jako v úvodním zápase s Maďarskem vybojovali na poslední chvíli alespoň bod. Výkony žhavého kandidáta na zlatou medaili nicméně zůstávají stále za očekáváním. Naopak Řekové po výhře nad Japonskem a cenné remíze vedou skupinu A.

Maďarsko, nejúspěšnější reprezentace v olympijském vodním pólu, si na své konto připsalo druhý bod. Po úvodní remíze proti favorizovanému Srbsku, kdy Maďaři čtyři vteřiny před koncem ztratili vítězství, za kterým si přitom prakticky celý zápas pohodlně šli, mohou i druhý zápas považovat za lehké zklamání.

S Austrálií přitom Maďaři odehráli mnohem vyrovnanější duel než se Srbskem – nejvíce svému soupeři odskočili v polovině zápasu, kdy vedli o dvě branky. Zápas ale mohli znovu zcela ztratit, když Australané v závěru třetí čtvrtiny otočili na 8:7 a poprvé se dostali do vedení.

Po gólech hlavních hvězd souboru Dénese Vargy a Balázse Erdélyiho se už ale zdálo, že Maďaři zápas konečně ovládli. Jenže 26 vteřin před koncem Australané udeřili přesnou trefou Cotterrila k pravé tyči a srovnali na konečných 9:9. Australané tak napravili úvodní blamáž s Brazílií, které nečekaně podlehli 7:8.

Ve skupině B si druhou výhru připsala Itálie, která dokázala porazit Francii 11:8. Italové jsou zatím v čele skupiny před Chorvatskem, které si v balkánském derby poradilo s Černou Horou těsně 9:8.

V nervózním duelu museli Černohorci prakticky celý zápas dotahovat, zároveň ale svého soupeře nepustili do velkého trháku. Když už se ale zdálo, že z utkání proti obhájcům zlata z Londýna vybojují alespoň bod, osm vteřin před koncem rozhodl o výhře Chorvatů Luka Bukič.

Už druhé vítězství na olympijském turnaji si připsali také Brazilci, kteří zcela nečekaně vedou průběh skupiny A. Po úvodní senzační výhře nad Austrálií ve svém prvním olympijském utkání po 32 letech porazili i Japonsko, a to vysoko 16:8. Brazílie se tak výrazně přiblížila čtvrtfinále. Z vítězství se radovali také Španělé, kteří po těsné prohře s Itálií zdolali opět těsně USA 10:9.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam vodního póla: Chorvatsko – Černá Hora (M)

Výsledky olympijského turnaje ve vodním pólu

Skupina A
Srbsko - Řecko 9:9 (1:2, 0:2, 4:3, 4:2)
Maďarsko - Austrálie 9:9 (4:3, 2:2, 1:3, 2:1)
Japonsko - Brazílie 8:16 (2:5, 1:3, 4:4, 1:4)

Skupina B
Itálie - Francie 11:8 (4:3, 4:1, 1:2, 2:2)
USA - Španělsko 9:10 (2:4, 3:1, 2:3, 2:2)
Chorvatsko - Černá Hora 8:7 (2:2, 2:1, 1:2, 3:2)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články