Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Český dům v Riu naváže atmosférou na ten londýnský, slibuje Šuman

Praha – V Riu probíhají poslední přípravy před pátečním slavnostním zahájením letních olympijských her. Napilno má také český realizační tým, který dodělává vše potřebné pro čtvrteční otevření Českého domu. "Chceme navázat na úspěšné domy z minulých let. Atmosféra by měla být velmi dobrá," slibuje si od českého centra, tzv. Casa Tcheca, na olympiádě místopředseda Českého olympijského výboru Filip Šuman. "Je to šance vidět české vysílání, potkat se se sportovci. Každý den tam bude zajímavý program," dodává.

Je nám líto, video expirovalo.
Šuman: O českém vlajkonoši v Riu se stále jedná

Český dům bude otevřen v Riu v nočních čtvrtečních hodinách tamního času. "Český olympijský výbor jde cestou ne jako všechny jiné olympijské výbory. My se snažíme držet dům otevřený, tedy nejen pro sportovce, partnery a média, ale i pro diváky Her," řekl Šuman.

Český dům by podle něj měl prezentovat hlavně Českou republiku. "Slouží také jako základna doufám četných medailových oslav. Zázemí tam má i Česká televize. Vstup je zdarma, atmosféra i díky tomu bude určitě dobrá," dodal Šuman.

Dům v Brazílii je skromnější než v Londýně. "Ale tím, že je vybudován v rezidenční brazilské čtvrti, opravdu způsobil relativně velký ohlas mezi místními. Domy má ale samozřejmě řada států, je tam i jakási soutěž, který dům je nejlepší," poodkryl Šuman.

Pro fanoušky, kteří budou olympiádu sledovat v tuzemsku, se chystají rovnou čtyři olympijské parky. "Největší bude na Lipně, ale jsou i tři velké městské parky v Pardubicích, Plzni a Ostravě. Chystají se i další dílčí akce. Diváci tak mají možnost vybrat si to své místo, kde zažijí atmosféru s více českými fanoušky," pobídl Šuman.

Mnohé si slibuje i od slavnostního zahájení na Lipně. "Během show se bude využívat vodní plocha celé přehrady, doufám, že zahájení bude viditelné z velké části centra parku. Začátek je v sedm hodin večer v pátek, tedy několik hodin před oficiálním zahájením olympiády."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články