Reportáže v regionech

Vyhledávat podle textu »

Parní stroje

Parní stroje Pan Jakoubek z Velkého Poříčí má na dnešní dobu poněkud neobvyklého koníčka. Parní stroje. Největší radost má z toho, když vzkřísí k životu starý parní stroj odněkud ze stodoly nebo smetiště. Pod jeho rukama ale vznikají i úplně nové parní stroje, které nejčastěji využívají modeláři k pohonu maket parníků. Pan Jakoubek založil Modelářskou parolodní společnost. Jejím členem se může stát každý, kdo má nějaký parní strojek a smysl pro humor.

MapaParní stroje
videoParní stroje
...
video video

Parní stroje

Kabinet z dílny Matyáše Brauna

Kabinet z dílny Matyáše Brauna Pak se přesuneme do Nového Města nad Metují. V tamním zámku si prohlédneme třeba kabinet trpaslíků z dílny Matyáše Brauna.

MapaKabinet z dílny Matyáše Brauna
videoKabinet z dílny Matyáše Brauna
...
video video

Kabinet z dílny Matyáše Brauna

Let letadly AN2

Let letadly AN2 V oblacích zůstaneme, a to doslova, i ve čtvrté reportáži. Prolétneme se legendárními letadly AN 2, nebo, chcete-li, Andulami.

MapaLet letadly AN2
videoLet letadly AN2
...
video video

Let letadly AN2

Begónie a petúnie

Begónie a petúnie Další reportáž nás zavede do Jaroměře a na své si přijdou hlavně milovníci květin. Objevili jsme tam totiž vyhlášený květinový ráj. Pěstitelské centrum rodiny Černých. Jejich doménou jsou hlavně begónie a petúnie. Na svět tu už přivedli několik desítek zbrusu nových odrůd.

MapaBegónie a petúnie
videoBegónie a petúnie
...
video video

Begónie a petúnie

Místa Babičky

Místa Babičky S dílem Boženy Němcové se setkal asi každý z nás. Letos v květnu uplynulo celých 150 let od doby, kdy spatřilo světlo světa první z sešitových vydání Babičky. Božena Němcová ve své nejznámější knížce dokázala nejen zachytit kolorit doby, ale poukázala také na postavení ženy v tehdejší společnosti. Tak se pojďme podívat do míst, která jsou s autorkou spojena.

MapaMísta Babičky
videoMísta Babičky
...
video video

Místa Babičky

Další stránky:« 23 24 25 26 27