Reportáže v regionech

Vyhledávat podle textu »

Manětín

Manětín Naše toulavé pohodové nedělní dopoledne začneme v manětínském barokním zámku. Pobývala tam spousta významných umělců, třeba malíř Petr Brandl. Zámek, který byl vybudován v šestnáctém století, získal svou charakteristickou podobu až v době barokní, a to především díky hraběnce Lažanské. Ta se uměla postarat o to, aby krása zámku i jeho okolí vzkvétala. Pod jejím dohledem vznikly ty nejvzácnější umělecké skvosty.

MapaManětín
videoManětín
...
video video

Manětín

Starý Plzenec

Starý Plzenec Starý Plzenec je malé městečko coby kamenem dohodil od západočeské metropole. Pro mnohé z nás je jen místem, kde se vyrábí sekt, jinak toho moc nevíme. A přitom má Starý Plzenec hodně dlouhou a bohatou historii a zajímavostí nabízí návštěvníkům plnými hrstmi.

MapaStarý Plzenec
videoStarý Plzenec
...
video video

Starý Plzenec

Vojenské muzeum

Vojenské muzeum Obdivovatelé historické vojenské techniky by si určitě neměli nechat ujít návštěvu Vojenského muzea v Rokycanech. Právě tady se na sklonku války zastavila americká armáda generála Pattona. Dnes si připomínáme konec války a tak rokycanské muzeum si nemohlo nechat ujít účast na dnešní vojenské přehlídce na pražské Letné. A pokud máte strach, že by vám tam mohl někdo natlouct, tak se radši podívejte na naši reportáž.

MapaVojenské muzeum
videoVojenské muzeum
...
video video

Vojenské muzeum

Vodní kolo

Vodní kolo Letos - konkrétně prvního dubna - zažila Plzeň výjimečnou událost. V prostorách tamní staré vodárny byla totiž slavnostně odhalena replika původního vodního kola. Unikátní technická památka je dnes součástí neméně zajímavé prohlídky historického podzemí města. Vydáme se tam v první reportáži.

MapaVodní kolo
videoVodní kolo
...
video video

Vodní kolo

Rokycany

Rokycany Jedeme dál směrem na západ, konkétně do Rokycan. V tamních vyhlášených masných krámech jsme totiž objevili restaurátorskou dílnu Ladislava Pecha. Opravují tam historický nábytek a taky vyrábějí jeho mistrné repliky. Třeba nedávno dokončili velice náročný kousek - intarzovaný sekretář z období Ludvíka XIV.

MapaRokycany
videoRokycany
...
video video

Rokycany

Další stránky:« 89 90 91 92 93