Reportáže v regionech

Vyhledávat podle textu »

Stezka Údolí Plakánek

Stezka Údolí Plakánek Televizní cyklus Zpět k pramenům probudil v některých z nás pátrací vlohy. Pan Pavel Kverek z Kněžmostu na Mladoboleslavsku si dal tu práci a podařilo se mu najít a označit pramen řeky Klenice. Procházka krásnou krajinou, jíž vévodí zámek Humprech – dodnes velmi oblíbený pro pořádání svatebních obřadů – pak ukončíme na návsi v Libošovicích.

MapaStezka Údolí Plakánek
videoPramen Klenice
...
video video

Pramen Klenice

Avia BH 5

Avia BH 5 A pak se vydáváme směrem k nebi. A to v letounu, který si pořídili dva pánové. Jde o kopii letadla Avia BH 5 z roku 1923. Iniciály BH označují jeho konstruktéry – Beneše a Hejnu a na mladoboleslavské nebe se vznese tahle zdařilá replika na 6. dobovém leteckém dni 16. června. Na stavbě letadla se podílely desítky leteckých nadšenců: laiků i odborníků. Na přehlídce letadel v Mladé Boleslavi budou k vidění i jiné stroje.

MapaAvia BH 5
videoPřehlídka letadel v Mladé Boleslavi
...
video video

Přehlídka letadel v Mladé Boleslavi

Zámek Stránov

Zámek Stránov Jaké to je mít vlastní zámek? Bez šlechtického predikátu nebo s ním – asi to je jedno. Ať tak či tak, starosti s takovým stavením jsou velké. Své o tom ví i pan Šimonech. Tomu totiž vrátili zámek Nový Stránov u Mladé Boleslavi. Cenné sbírky sice za komunismu trochu prořídly, ale pořád je na co se dívat. Jeho dědeček byl velký sběratel a specializoval se na živočišné exempláře – třeba medvědy. Na zámku filmaři dokonce natáčeli i detektivní příběh Záhada modrého pokoje.

MapaZámek Stránov
videoZámek Stránov
...
video video

Zámek Stránov

Aeroklub Mladá Boleslav

Aeroklub Mladá Boleslav Před devadesáti čtyřmi lety se vznesl k nebi stroj Metoděje Vlacha. Svým počinem se tak aviatický inženýr zapsal do dějin našeho letectví. My vás pozveme k nadšencům, kteří se pustili do výroby leteckých replik a své funkční makety leteckých strojů vystaví 17. června na dobovém leteckém dni v Mladé Boleslavi. A o veterány nejen letecké tady nouze rozhodně nebude.

MapaAeroklub Mladá Boleslav
videoAeroklub Mladá Boleslav
...
video video

Aeroklub Mladá Boleslav

Muzeum starých motocyklů

Muzeum starých motocyklů Značka JAWA proslavila naši zemi i v zahraničí. V Rabakově u Mladé Boleslavi o tom vědí své. Žijí tady Miclíkovi a ti zasvětili všem těmhle motorovým krasavcům a krasavicím svůj život a vlastně své bydlení. Vybudovali rodinné muzeum starých motocyklů a kousky tady mají přímo skvostné. Některé z nich si zahrály i ve filmu, jiné byly různě předělávány, aby za ně nemuseli jejich majitelé platit silniční daň. K vidění toho bude opravdu dost... a mimochodem, víte, proč se JAWĚ říká JAWA?

MapaMuzeum starých motocyklů
videoMuzeum starých motocyklů
...
video video

Muzeum starých motocyklů

Další stránky:« 5 6 7 8 9