28 minut

9. října 2016

Obsah dílu

Nizozemsko: Lodě — Rakousko: Prátr — Japonsko: Hirošima

Části dílu

00:54
Nizozemsko: lodě
    Tulipány, větrné mlýny, sýr a dřeváky – to si představí asi každý z vás, když se řekne Nizozemsko. A právě tam míříme v první dnešní reportáži. A většinu času strávíme na palubě lodi. Asi vás nepřekvapí, když řekneme, že je to v Nizozemsku zcela běžný dopravní prostředek, ale dostanete se na lodi opravdu úplně všude?
    09:08
    Rakousko: Prátr
      A teď vás s Objektivem zveme na nejrůznější atrakce vídeňského Prátru. Tenhle slavný park letos slaví 250. výročí. V roce 1766 ho otevřel císař Josef II. I přesto, že svou tvář mění, a dnes nabízí především pořádnou dávku adrenalinu, klasika v podobě původních atrakcí zůstává. A o těch nejstarších je reportáž Denisy Bukvajové a Tomáše Voženílka.
      17:56
      Japonsko: Hirošima
        V poslední reportáži se vypravíme do Japonska, do Hirošimy. Nejnavštěvovanějším místem je tam mírový park, který připomíná památku obětí svržené atomové bomby. Autor reportáže Daniel Novotný se setkal s potomkem několika z nich a zaznamenal jeho vyprávění. Navštívil také tamní muzeum, které celou událost připomíná. Hlavně vám ale ukáže, jaká je Hirošima dnes.
        26:18
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž29 minut
          Další díl
          16. října 2016

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám