Maso

Pečený vepřový bůček se zelím z červené cibule a restovanými bramborovými noky

4 porce

1 kg vepřový bok – vykostěný
bobkový list
nové koření
celý pepř
hřebíček
sůl
pepř
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
2 dcl olivový olej

Noky

500 g brambory vařené
sůl
300 g polohrubá mouka
2 vejce
200 g špek

Cibulové zelí

5 vetších červených cibulí
50 g třtinový cukr
1 dcl červené víno

Vykostěný bok osolíme a opepříme, v kastrůlku orestujeme kořenovou zeleninu a koření. Poté vložíme připravený vepřový bok a dáme péct do trouby na 180 °c cca 40 minut. Poté pomeleme brambory, přidáme vejce, sůl a mouku a vytvarujeme těsto, z kterého tvoříme malé noky. Posléze vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou. Mezitím si nakrájíme červenou cibuli, kterou orestujeme na olivovém oleji. Přidáme k ní třtinový cukr a zalijeme červeným vínem. Vaříme, dokud se tekutina neodvaří. Po upečení masa zredukujeme šťávu, přepasírujeme a dochutíme. Před servírováním orestujeme ještě noky na špeku a podáváme s cibulovým zelím a upečeným masem.

Další recepty Celý díl