Maso

Plněná kuřecí roládka s glazovanou mrkví, petrželové pyré, bramborová kaše s limetkou

2 porce

300 g kuřecí prsa
100 g mrkev
med
petržel
500 g brambory
limetka
máslo
smetana
2 dl pomerančový džus
sůl
pepř
petržel
smetana

Kuřecí prsa nařízneme tzv. na „motýlka“ kdy vytvoříme jeden celistvý plátek, popř. lehce přes folii naklepeme. Osolíme, opepříme a naplníme glazovanou mrkví a čerstvou petrželkou. Zabalíme do roládky, poté do folie a vaříme ve vařící vodě do měkka 10-15 minut.

Celerové pyré

Celer nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka. Vodu scedíme, přidáme smetanu a rozmixujeme do hladkého pyré. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Bramborová kaše

Uvařené brambory vyšleháme s mlékem, máslem a smetanou do hladké kaše a lehce ochutíme limetou.

Glazovaná mrkev

Očištěnou a oškrábanou mrkev nakrájíme na delší hranolky, které uvaříme v pomerančovém džusu do měkka. Poté ji opečeme na másle a prohřejeme v medu.

Další recepty Celý díl