Maso

Vojenský kotlíkový guláš

600 g hovězí masoho (kližka)
400 g cibule
100 g špeku
20 g mletá paprika
50 g rajčatový protlak
300 g brambor
200 g rajčat
200 g čerstvá paprika
voda, nebo vývar
chilli papriky
kmín
majoránka
sůl
pepř
česnek
bobkový list
hladká mouka

Slaninu nakrájíme na menší kostičky, necháme rozpustit a opečeme společně s cibuli. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, opečeme spolu se slaninou a cibulí. Následně přidáme, rajčatový protlak, krátce orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme kmín, chilli papriku, bobkový list a zalijeme vývarem. Maso v základu dusíme do poloměkka. Potom k němu přidáme očištěné a nakrájené brambory a čerstvou papriku. Ke konci vaření dochutíme česnekem, majoránkou, rajčaty a dle potřeby zahustíme moukou.

Další recepty Celý díl