Maso

Kuřecí paleard v pančetě s čerstvou šalvějí s fazolovým ragú

600 g kuřecího prsa s kostí a kůží
8 lístků čerstvé šalvěje
20 tenkých plátků pančety

Ragú

200 g vařených hnědých, nebo bílých fazolí
100 g zeleniny (mrkev, celer, řapíkatý celer, šalotka, česnek)
30 g panchetta (italská slanina)
50 g rajčat
500 ml silného kuřecího vývaru
rozmarýn
tymián
velkolistá petržel
olivový olej

Pančetu, česnek, cibuli orestujeme na olivovém oleji, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Přidáme uvařené fazole a rajčata. Podlijeme kuřecím vývarem a dusíme do měkka do správné krémové konzistence. Kuřecí prso osolíme, opepříme na vrchní stranu položíme čerstvou šalvěj a obalíme pančetou. Na rozpálené pánvi opečeme a dáme s kostičkou másla dopéct do trouby na 135 stupňů na cca 12-15 minut. Podáváme s fazolovým ragú. Dozdobíme čerstvou bylinkou

Další recepty Celý díl