Vánoce na Malé farmě

Úvod

pátek 21. 12. 2012 po půlnoci

Honza a Veronika odešli před více než rokem z Prahy na venkov. Od té doby se v malé osadě Kuklov na jihu Čech snaží vybudovat fungující hospodářství. Chovají slepice, kachny, husy, krůty, perličky, holuby, na pastvině se jim pasou ovce, kozy a jalovice, v králíkárně jim dupou králíci. Pěstují brambory a zeleninu, a to ještě zdaleka není všechno… Už poznáváte hlavní hrdiny televizního cyklu Malá farma? A právě oni si zavolali tým Kuchařské pohotovosti, aby jim pomohl připravit štědrovečerní večeři. Honza a Veronika sice už jednou na venkově vánoce prožili, ale tentokrát by chtěli pozvat své přátelé, kteří jim s hospodářstvím pomáhají. A protože Veronika není dvakrát zdatná kuchařka, pomoc s takovým svátečním menu opravdu potřebuje. A jak si tedy poradí náš tým, aby oběma "malým farmářům" připravil selské či farmářské vánoce, aby na stole bylo něco lidového, možná staročeského a navíc, když jsme v jižních Čechách, něco dobrého z ryb? Poradí. Jako předkrm budou drůbeží játra v sádle, které Veroniku naučí Martina, na hlavní chod si spolu s Jiřím troufne Honza, už proto, že je rybář, a připraví společně kapra na černo s knedlíkem. A na závěr bude sladká vánoční štola, kterou s Vladimírem upeče Veronika.

Recepty

Štítky

bylinky, cibule, česnek, knedlíky, koření, kynuté těsto, mandle, mléko, mrkev, národní kuchyně, omáčka, ořechy, oslava, pečení, povidla, předkrm, regionální kuchyně, ryby, sladkovodní ryby, slanina, svátek, těsto, víno, vývar, zelenina

Příští zásah

Fotografie

Grilované překvapení

5. 9. 2009 09:40 ČT1

​Grilování patří neodmyslitelně k letním večerům, ale co když už nevíte, jak byste si tuhle příjemnou činnost ještě více zpestřili. Na tým Kuchařské pohotovosti se obrátila paní Blanka, která sice má…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení