Trojitá promoce

Úvod

Sobota 30. 1. 2010

Tři dámy v nejlepších letech Dita, Ilona a Lenka se rozhodly dálkově studovat vysokou školu ve velmi atraktivním oboru. Skutečně pět let pracovaly ve svých zaměstnáních, staraly se o své rodiny a k tomu navíc chodily na přednášky, velmi pilně se učily a skládaly zkoušky. Jejich velké nasazení, které kdekdo obdivoval, bylo po zásluze odměněno a všechny tři studium ukončily promocí. Není divu, že teď chtějí tento úspěch oslavit se svými blízkými. Nápad zavolat si k přípravě takové akce naši kuchařskou trojici se nabízel už velmi dlouho. A protože číslo tři už tady zaznělo několikrát, pohrál si náš tým s číslovkou tři i ve výběru menu pro promoční hostinu. Jde to opravdu vařit s číslovkou tři? Uvidíte, že jde.
Tříbarevný předkrm v podobě krabího, avokádového smetanového a játrového krému s třemi druhy toastů slavnostní menu zahájí. Hlavní chod budou zastupovat tři druhy rolek - kuřecí rolka se špenátem, vepřová rolka s uzeným a česnekem a hovězí rolka s vajíčky s velmi rafinovanou přílohou v podobě šalotkových brambor a červené řepy s karotkou. Zážitek uzavře tříbarevná variace na speciální italský dezert zeppoli.

Recepty

Štítky

brambory, červená řepa, česnek, čokoláda, dezert, hovězí maso, italská kuchyně, karamel, krém, kuřecí maso, lesní ovoce, oslava, předkrm, příloha, smetana, studená kuchyně, vejce, vepřové maso

Příští zásah

Fotografie

Poctivého chilli nepálí

6. 2. 2010 09:55 ČT1

Paní Marcela i její manžel Milan mají rádi pikantní jídla. Zamilovali si nejrůznější národní kuchyně, které ostrá koření hojně využívají, nejvíce možná kuchyni mexickou, ale nebudou se bránit ani…

Fotografie

  • Z pořadu
  • Z natáčení