26 minut

19. července 2021

Část: Podmínky pro vstup do Polska

Obsah dílu

Následky silných bouřek na Jesenicku — Následky silných bouřek na Jesenicku — Následky silných bouřek na Jesenicku — Přípravy očkování bez registrace — Babiš: nejméně očkovaných je v pohraničí — Slovensko zpřísnilo podmínky vstupu — Slovensko zpřísnilo podmínky vstupu — Podmínky pro vstup do Polska — Drony mapují stav památek — Mláďata prasat visajánských — Vladimír Vlček generálním ředitelem hasičů — Nárůst pacientů na psychiatrii — Krnov podpoří začínající podnikatele — Nové trailové stezky v Mostkovicích

Části dílu

01:07
Následky silných bouřek na Jesenicku
    Po víkendových deštích lidé pokračují s úklidem v obcích na Jesenicku. Škody tam způsobila rozvodněná řeka Bělá, dostala se na 3. povodňový stupeň. Nejvíce zasaženými obcemi je Bělá pod Pradědem a Jeseník.
    03:14
    Následky silných bouřek na Jesenicku
      Přímo v Bělé pod Pradědem provozuje Český hydrometeorologický ústav srážkoměrnou stanici. Ta zaznamenala první vlnu srážek před sobotní půlnocí, druhou pak v neděli dopoledne. Tehdy také kulminovala řeka Bělá, měřicí stanice zaznamenala její hladinu desetkrát výše, než je obvyklé. * Za noc a dopoledne napršelo v obci zhruba 150 milimetrů srážek. Právě množství nad 100 milimetrů označují meteorologové za extrémní.
      03:43
      Následky silných bouřek na Jesenicku
        Živě Miroslav Kružík, starosta Bělé pod Pradědem.
        08:00
        Přípravy očkování bez registrace
          V obchodním centru v Ostravě vrcholí přípravy na spuštění prvního očkovacího centra v Moravskoslezském kraji, do kterého budou moci zájemci bez předchozí registrace. Poprvé bude otevřeno ve středu od osmi hodin. Fakultní nemocnice i provozovatelé domu očekávají velký zájem. Očkovat se bude jednorázovou vakcínou od firmy Johnson and Johnson.
          09:20
          Babiš: nejméně očkovaných je v pohraničí
            Nejméně očkovaných nad 60 let je v některých příhraničních regionech v Moravskoslezském, Zlínském a Plzeňském kraji. Vyplývá to z údajů, které dnes projednala Rada vlády pro zdravotní rizika. Podle náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Martina Gebauera za to může odlehlost obcí a velká vzdálenost do očkovacích center. Kraje by tam podle premiéra Andreje Babiše mohly poslat mobilní očkovací týmy nebo organizovat svoz lidí na očkování do větších měst.
            10:05
            Slovensko zpřísnilo podmínky vstupu
              Živě redaktor Marek Slavík.
              11:48
              Slovensko zpřísnilo podmínky vstupu
                Další zpřísnění na hranicích Česka a Slovenska. Vyjet bez komplikací k našim východním sousedům je možné nejlépe s dokončeným očkováním. Potřebné dokumenty kontrolují slovenští policisté.
                13:39
                Podmínky pro vstup do Polska
                  Při cestování do Polska platí obecně 10denní karanténa. Té se mohou lidé vyhnout, pokud předloží negativní antigenní nebo PCR test starý maximálně osm-a-čtyřicet hodin. Potvrzení musí být v polském nebo anglickém jazyce. Další výjimka z karantény platí pro očkované 14 dní po druhé dávce u dvou-dávkových vakcín nebo bezprostředně po první dávce jedno-dávkové vakcíny od firmy Johnson and Johnson či pro ty, kteří v uplynulých šesti měsících prodělali covid-19 a prokážou se evropských certifikátem.
                  14:14
                  Drony mapují stav památek
                    Inteligentní drony, které už slouží památkářům, představili jejich konstruktéři z Českého vysokého učení technického v kostele ve Staré Vodě na Libavé. Bezpilotní vrtulníky se dostanou i do těžko přístupných a temných zákoutí památek.
                    16:43
                    Mláďata prasat visajánských
                      Po pěti letech se v Zoologické zahradě a botanickém parku v Ostravě rozmnožila vzácná, kriticky ohrožená, prasata z Filipín. Mladý pár prasat visajánských odchovává dvě mláďata, která přišla na svět 10. července. Návštěvníci je můžou vidět v blízkosti expozice Na statku, teď v létě je ostravská zoo otevřená až do dvaceti hodin.
                      17:06
                      Vladimír Vlček generálním ředitelem hasičů
                        Novým generálním ředitelem hasičského záchranného sboru se stal dosavadní šéf moravskoslezských hasičů Vladimír Vlček. Ministr vnitra Jan Hamáček ho dnes uvedl do funkce. Vlček nahradil Drahoslava Rybu, který v neděli skončil na pozici šéfa hasičů po téměř deseti letech. Odešel na vlastní žádost, protože mu uplynulo druhé pětileté funkční období.
                        19:34
                        Nárůst pacientů na psychiatrii
                          Psychická zátěž i stres související s pandemií koronaviru přivádí stále více lidí do psychiatrických ordinací včetně dětí. Kvůli většímu počtu pacientů proto některé nemocnice v Moravskoslezském kraji plánují založit speciální covidový stacionář.
                          21:43
                          Krnov podpoří začínající podnikatele
                            Krnovská radnice vyhlásila program, kterým chce podpořit začínající podnikatele nebo ty, kteří chtějí zásadně inovovat svou už existující firmu. Mezi vybrané žadatele rozdělí město 250 000 korun. Maximální podpora jednoho projektu bude 100 000 korun. Dotační program Podnikej v Krnově! město vyhlásilo společně s Moravskoslezským inovačním centrem Ostrava.
                            22:09
                            Nové trailové stezky v Mostkovicích
                              Terénní jízda na horském kole láká stále více lidí. Téměř každý měsíc proto v lesích přibývají kilometry takzvaných trailových stezek. Jednu takovou otevřeli v Mostkovicích u Prostějova. Měří celkem pět kilometrů a je vhodná pro zkušené jezdce i rodiny s dětmi.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              20. července 2021

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž25 minut

                              14. června

                              Kraj dá lidem z Liberty bezplatnou půjčku — O zaměstnance LIberty mají firmy zájem — Zaměstnancům Liberty pomůže kraj i Úřad práce — 7 obviněných za výrobu pervitinu — Moravskoslezským policistům chybí 170 lidí — Obvinění kvůli dotačním a daňovým podvodům — Sesuv zastavil provoz na železnici — Přípravy na Noc muzeí — Dopravní omezení v Olomouci během půlmaratonu — V Javorníku otevřeli kostel po 20 letech — Výběr ze sociálních sítí ČT — 100 let léčby plicních nemocí v Jablunkově — Budoucnost obchodního domu Breda

                              14. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              13. června

                              Liberty Ostrava v insolvenčním řízení — Liberty Ostrava v insolvenčním řízení — Kontroly kamionů a nelegálního alkoholu — Armáda nabízí studentům výcvik — Mladík vyhrožoval bombami, byl dopaden — Rekonstrukce tváři moravských Přemyslovců — Čápům se letos daří — 30 let charitních azylových domů v Ostravě — Výběr ze sociálních sítí ČT — Petr Hajdyla vystavuje v galerii Crears

                              13. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              12. června

                              Obchvat Mošnova zprovozněn — Za propagaci Hamásu podmíněný trest — Budova pošty v Olomouci prodána — Rodinný gang vyráběl pervitin — Lepší porod v debatách specialistů — Výběr ze sociálních sítí — Obnova ovocného sadu po 30 letech

                              12. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              11. června

                              Z Česka zmizelo sucho — Soud potřetí odročen — Dvoudenní uzavírka Dluhonic — Policie řeší potyčku při utkání — Romové míří na Svatý Kopeček — Vítězství moravského sedláře na soutěži v USA — Vítkovská knihovna má mobilní pobočku — První bateriový vlak pro Moravskoslezský kraj — Výběr ze sociálních sítí — Oslavy svátku v Archivu města Ostravy — Muzikál Kinky Boots v NDM

                              11. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              10. června

                              Referendum Dolní Lutyně — Další referenda dopadla zamítavě — Výsledky EU voleb MS a OL kraj — Spojení filharmonie a divadla potvrzeno — Nezaměstnanost v květnu klesla — Hromadná nehoda na Rudné — Jawa Minor míří na závod veteránu — Gastroenterologie MNO v novém — Následky těžby odstraní OKD, ne DIAMO — Olomoucká náplavka se na čas vylidní

                              10. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              7. června

                              Probíhají volby do Evropského parlamentu — Místní referenda v obcích — Význam voleb do Evropského parlamentu — Komplikace v zemědělství kvůli počasí — Návrat ovcí do okolí Pradědu — Palkovice Vesnicí roku MS kraje — Noc kostelů 2024 — Vyšší náklady na čištění v DP Ostrava — Výběr ze sociálních sítí ČT — Létající Citadela na festivalu Cirkulum

                              7. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              6. června

                              Tragická srážka vlaků v Pardubicích — Provoz na koridoru Praha-Ostrava — Přípravy volebních místností — Volby do Evropského parlamentu — Výstraha před silnými bouřkami — Další aukce Hanáckých kasáren — Prostějov by měl získat historickou budovu místního nádraží — MS kraj převezme muzeum Tatra — Pomalejší výkup pozemků pro logistické centrum — Zájem o zelené střechy roste — Výběr ze sociálních sítí ČT — Léčba závislosti na alkoholu — Houslistka H. Kotková na MHF Leoše Janáčka

                              6. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              5. června

                              Kampaň před gigafactory — Další dvě referenda — Škody po deštích — Česko zasáhnou ve čtvrtek silné bouřky — Vývoj autonomního vojenského vozidla — Konstruktérská akademie Robotechnik — Žhářský útok v Petrovicích u Karviné — Plánovaná zvířecí rezervace na Karvinsku — Vrchoslavice zvoleny Vesnicí Olomouckého kraje — Výběr ze sociálních sítí — Zástupci evropských univerzit v Ostravě — Ostravica-Textilia po rekonstrukci

                              5. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              4. června

                              Následky silných dešťů — Modernizace vlaků v Olomouckém kraji — Objasnění vraždy seniorky z Karviné — Oprava evangelického kostela v Olomouci — Začátek sezóny letních brigád — Výše průměrných mezd v prvním čtvrtletí — Problematické chátrající budovy ve městech — Karviná opraví zchátralé zámecké konírny — Výběr ze sociálních sítí — Přípravy festivalu Beats for Love — Vrcholí přípravy festivalu Cirkulum 2024

                              4. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              3. června

                              Nejistota změdělců kvůli gigafactory — Podmínka za nehodu kamionu s vlakem v Olomouci — Likvidace kadmia ve Vikanticích — Nový biotop v Ostravě-Hrabůvce — Hledání práce pro lidi s autismem — Výstraha před silnými bouřkami — Únik neznámé látky do řeky Desná — Plán výstavby nové ostravské čtvrti — Měsíc do změny stavebního zákona — Měsíc do změny stavebního zákona — Nejhorší věc na světě v Divadle loutek

                              3. 6. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám