26 minut

3. září 2018

Část: Výhrady ekologů k vládnímu plánu

Obsah dílu

Nové obory na olomouckých středních školách — Nové obory na olomouckých středních školách — Školní bufety mění nabídku — Školákům pomáhali policisté — Výhrady ekologů k vládnímu plánu — Potvrzený trest za leták — Opakované požití drog za volantem — Zájem o slevy na jízdném — Vyšetřování odloženo, muž je nesvéprávný — Tatra T-101 přistála v Mošnově — Unikátní školička se zvířaty

Části dílu

00:46
Nové obory na olomouckých středních školách
    Střední školy v Olomouckém kraji nabídly dva nové obory, pekař a gastronomie. V obou případech vyšly školy vstříc poptávce firem, které nemají dostatek kvalifikovaných pracovníků. Třeba absolventi oboru gastronomie na prostějovské střední odborné škole by se po maturitní zkoušce mohli stát výživovými poradci.
    02:27
    Nové obory na olomouckých středních školách
      Živě Jiří Zemánek, náměstek hejtmana OL kraje.
      06:45
      Školní bufety mění nabídku
        Bufety a kantýny na ZŠ a víceletých gymnáziích mohou ode dneška rozšířit svůj sortiment. Ten byl přes rok a půl na základě tzv. pamlskové vyhlášky o nezdravých potravinách přísně regulován.
        09:22
        Školákům pomáhali policisté
          Na začátek školního roku se připravovali nejen učitelé a žáci, ale třeba i policisté. Celý týden budou dohlížet na bezpečné přecházení silnic před školami. Některých dětí se dnes při cestě do školy ptali, jestli vědí, jak správně silnici přecházet. Kontrolovali ale třeba i používání dětských autosedaček.
          11:21
          Výhrady ekologů k vládnímu plánu
            Aktualizovaný akční plán Re:Start na pomoc Moravskoslezskému, Ústeckému a Karlovarskému kraji, který zítra projedná Vláda ČR, zahrnuje podle ekologických organizací dobrá řešení pro zlepšení kvality ovzduší či přípravu na změny klimatu, třeba pokračování tzv. kotlíkových dotací. Zároveň ale ekologové kritizují předpokládanou výstavbu spaloven a dotování uhelných elektráren.
            11:52
            Potvrzený trest za leták
              Šířením předvolebního letáku s rasistickými výpady vůči Romům se někdejší kandidát Dělnické strany sociální spravedlnosti z MS kraje dopustil trestného činu. Nejvyšší soud před časem odmítl jeho dovolání, za podněcování nenávisti muž dostal u Okresního soudu ve Frýdku-Místku 150 hodin obecně prospěšných prací. Kvůli stejnému letáku už dříve stanul také před soudem v Novém Jičíně.
              12:17
              Opakované požití drog za volantem
                Policisté v ulicích Prostějova a Kostelce na Hané v uplynulých 3 týdnech 8x přistihli 38letého řidiče pod vlivem drog. Za uplynulý týden prošel 5. silniční kontrolou, podle které byl vždy pozitivní na pervitin. Další jízdu policisté muži pokaždé zakázali, přesto jej vzápětí přistihli pod vlivem drog za volantem znovu. Hrozí mu vysoká pokuta.
                12:41
                Zájem o slevy na jízdném
                  K 75% slevám na jízdné pro studenty a seniory se od září přidala i některá města. V MS kraji jde o jediné, a to Nový Jičín. Tamní radnice si od novinky slibuje třeba větší zaplněnost autobusů. Ročně do slev na jízdné investuje necelých 300 tis. Kč.
                  15:09
                  Vyšetřování odloženo, muž je nesvéprávný
                    Policie zastavila vyšetřování případu zabarikádovaného muže v rodinném domě v Ostravě-Vřesině. Muž na konci května vyhrožoval zasahujícím policistům jednak střelnou zbraní a pak také odpálením bomby. Posudky ukázaly, že je muž nepříčetný.
                    17:41
                    Tatra T-101 přistála v Mošnově
                      80 let letos uplynulo od rekordního letu Tatry T 101. Letadlo vytvořilo v roce 1938 nový světový rekord v délce letu. Právě věrná replika tohoto stroje s originálním motorem byla jednou z hlavních atrakcí akce nazvané Technické dědictví. To hostilo v sobotu Letiště Leoše Janáčka v Mošnově.
                      21:04
                      Unikátní školička se zvířaty
                        Do školských zařízení dnes nastoupily také nejmenší děti. Třeba v Ostravě poprvé otevřeli unikátní školku, jejíž součásti je zvířecí farma a pozemky pro pěstování bylinek a zeleniny. Tvůrci školky staví její program na prožitkovém učení. V tomto formátu je školka na farmě podle její vedoucí jediná svého druhu v republice.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž26 minut
                        Další díl
                        4. září 2018

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        31. května

                        Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                        31. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        30. května

                        Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                        30. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        29. května

                        29. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        28. května

                        Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                        28. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        27. května

                        Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                        27. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        24. května

                        24. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        23. května

                        Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                        23. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        22. května

                        Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                        22. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        21. května

                        10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                        21. 5. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        20. května

                        20. 5. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám